Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın engelli vatandaşların araç alımında ÖTV muafiyet süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılmasını “müjde” olarak değerlendirmesine tepki gösterdi.
Balkanlı, yaptığı yazılı basın açıklamasında, söz konusu düzenlemenin sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını savundu. Daha önce engelli vatandaşların 5 yılda bir yararlanabildiği bir hakkın 10 yıla çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Balkanlı, “Bir hakkın yarıya indirilmesi mi müjdedir? Vatandaşın erişiminin zorlaştırılması mı sosyal politika başarısıdır?” ifadelerini kullandı.
Ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığını vurgulayan Balkanlı, araç fiyatlarının yükseldiği ve vergi yükünün arttığı bir dönemde bu tür düzenlemelerin engelli bireylerin yaşamını daha da güçleştirdiğini dile getirdi. Balkanlı, “Bunun adı müjde değil, engelli vatandaşlarımıza hayatın içinde olmayın demektir” dedi.
AK Parti iktidarını eleştiren Balkanlı, sosyal devlet söylemlerine rağmen uygulamada vatandaşın kazanılmış haklarının daraltıldığını öne sürdü. Engelli bireylerin toplumun en kırılgan kesimlerinden biri olduğuna dikkat çeken Balkanlı, ekonomik politikaların bedelinin bu kesime ödetilmemesi gerektiğini ifade etti.
CHP olarak sosyal adaleti güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Balkanlı, iktidara gelmeleri halinde engelli vatandaşların haklarını genişletecek düzenlemeler yapacaklarını kaydetti. ÖTV muafiyetinde daha adil ve erişilebilir bir sistem kurulacağını söyleyen Balkanlı, mevcut hak kayıplarının giderileceğini ifade etti.
Açıklamasında vatandaşlara da çağrıda bulunan Balkanlı, yaşanan hak kayıplarının ve ekonomik sorunların sandıkta değerlendirileceğini belirterek, “Hak, hukuk ve adalet için değişim şarttır” dedi.
Haber Merkezi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026