DOLAR 32,3788 -0.34%
EURO 34,7548 -0.23%
ALTIN 2.392,73-1,22
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19144923,48%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Çiçek hırsızına afişli çağrı!

Çiçek hırsızına afişli çağrı!

ABONE OL
5 Eylül 2023 11:09
Çiçek hırsızına afişli çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de bir mahallede çiçek çalan hırsız bir evin güvenlik kamerasına yakalandı. Çiçekleri çalan hırsız mahalleli tarafından duvarlara yapıştırılan afişlerle ifşa edilirken, afişin altına bir de hırsıza “O çaldığını geri getir, mahkemede bile seni affetmem” yazılı çağrı da bulunuldu.

Edirne’de Dilaverbey Mahallesi’nde, mahalle sakinlerinin bir duvara astığı yazı herkesin dikkatini çekti. Türk Ocağı Caddesi olan Öz Ar Market arkasındaki sokakta gece vakti bir bisikletli, kenarda duran çiçekleri hem çaldı hem zarar verdi. Bunun üzerine mahalle sakinleri çiçeklere ne olduğunu incelemek için güvenlik kameralarına baktı. İlk tahminlerinde hayvanın zarar verdiğini zanneden mahalleli, kamera görüntülerinde bir bisikletli şahsın çiçekleri büyük saksıdan yolarak alıp gitmesi üzerine durumu emniyete bildirdi.

Uzun uğraşlar rağmen şahsın bulunamaması üzerine mahalle sakinleri güvenlik kamerasında videodan bir görüntüyü alarak, not ekleyip zarar görenin çiçeklerin olduğu duvara yapıştırdı. Duvarda yazıyı gören yoldan geçen vatandaşlar ise hem şaşırdı hem mahallelinin tepkisine destek verdi.

“BUGÜN GECENİN BİR VAKTİ ÇİÇEĞE ZARAR VEREN, YARIN HAYVANA DA İNSANA DA ZARAR VERİR”

Yaşadıkları olayın, daha ileri boyutlara gitmemesi için emniyet yetkililerinin tedbirleri biraz daha artırmasını isteyen Mahalle sakinleri, “Sabahın 4’ünde hırsızlık yapan bu bisikletli ye dikkat. O çaldığını geri getir mahkemede bile seni affetmem. Tanıyanlar bildirmesi rica ederim. Bu resim çevredeki emniyet görevlilerine de verilmiştir şeklinde görüntüyle birlikte yazıyı yazıp zarar gören çiçeklerin bulunduğu duvara astık. Olay sadece çiçeği almak götürmek değil. Bugün çiçeğe zarar veren yarın hayvana da insana da zarar verir. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık. Bu olay bu civarda ilk defa oldu. Duyumlarımıza göre başka birinin de kapısının önünden bir eşya alıp götürülmüş aynı gece. Bizde görüntüyü alarak yazı hazırladık.  Mahalleli olarak sokağımız güzel gözüksün diye çiçeklerle yol kenarını güzelleştiriyoruz. Ama kendini bilmez biri gelip çiçeği çalıyor kalana da zarar veriyor. Biz gecenin bir vakti çiçeğe bile zarar veren şahısların tedirginliği ile başımıza ne gelecek diye beklemek istemiyoruz. Çiçek yine yerine konulur ama şahsın ne tür bir psikolojide olduğu apaçık ortada. Bizim istediğimiz emniyetimizin sağlanması. Bu tür olayların yaşanmaması” şeklinde ifade ettiler.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.