DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20652070,72%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiftçilere yabancı otla mücadele uyarısı!

Çiftçilere yabancı otla mücadele uyarısı!

Edirne Ziraat Odası saha denetim ekipleri bazı köylerdeki ekili tarım arazilerinde yaptıkları kontrollerde yabancı otun fazla olduğu tespit etti.

ABONE OL
24 Şubat 2024 11:24
Çiftçilere yabancı otla mücadele uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ziraat Odası saha denetim ekipleri bazı köylerdeki ekili tarım arazilerinde yaptıkları kontrollerde yabancı otun fazla olduğu tespit etti. Ziraat Odası, çiftçilere hava şartlarının düzelmekte olduğunu ve ilerleyen günlerde yabancı ot ilaçlamasının önemine değindi.

Edirne Ziraat Odası saha denetim ekibi, bu haftaki programında Avarız, Değirmenyeni, Yolüstü, Hatipköy, Suakacağı, Hacıumur, Demirhanlı, Geçkinli, Yağcılı, Karayusuf, Korucu, Menekşesofular, Hıdırağa, Sazlıdere, Tayakadın ve Karakasım köylerini ziyaret etti.

Üreticilerle gerçekleştirilen ziyaretlerde, buğday tarlalarının genel olarak iyi durumda olduğu gözlemlendi. Ancak bazı tarlalarda yabancı otun fazla olduğu tespit edildi. Ekip, çiftçilere hava şartlarının düzelmekte olduğunu ve ilerleyen günlerde yabancı ot ilaçlamasının önemine değindi. Ayrıca, ilaçlamaların ruhsatlı, doğru ilaçlarla, doğru dozda ve doğru zamanda yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Edirne Ziraat Odası, üreticilerin bereketli bir sezon geçirmesi için tarım alanında yapılan denetimlerin önemine vurgu yaparak, üreticilere başarılı bir hasat dönemi diledi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.