Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda, sürücülüğünü Türk vatandaşının yaptığı bir TIR’da çikolata dolu çanta içine gizlenmiş beyan edilmemiş 220 bin Avro ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Romanya’dan Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye yük taşımayan bir TIR, Kapitan Andreevo Gümrük Kontrol Noktası’na giriş yaptı. Türk vatandaşı sürücü, Bulgar gümrük memurlarına beyan edilecek herhangi bir şey taşımadığını ifade etti.
Risk analizi sonucu detaylı aramaya alınan araçta, sürücü kabinindeki üst yatakta bulunan ve çikolata ürünleriyle dolu bir yolcu çantası dikkat çekti. Yapılan incelemede çantadaki ürünlerin altına gizlenmiş, 50 ve 100 Avroluk banknotlardan oluşan beyan edilmemiş 220 bin Avro bulundu.
Beyan edilmeyen paraya el konulurken, olayla ilgili Haskovo Bölge Savcılığı – Svilengrad Bölge Müdürlüğü gözetiminde gümrük müfettişi tarafından ön soruşturma başlatıldı.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
23 Haziran 2026GÜNCEL
23 Haziran 2026GÜNCEL
23 Haziran 2026GÜNCEL
23 Haziran 2026GÜNCEL
23 Haziran 2026GÜNCEL
23 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
23 Haziran 2026