DOLAR 32,3812 -0.13%
EURO 34,6945 -0.32%
ALTIN 2.401,27-1,37
BIST 10.051,89-0,31%
BITCOIN 1981477-2,28%
Edirne
15°

KAPALI

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Cingöz esnafları uyardı :Cezası ağır!

Cingöz esnafları uyardı :Cezası ağır!

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnafların tarife uyarısında bulundu

ABONE OL
2 Nisan 2024 16:18
Cingöz esnafları uyardı :Cezası ağır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnafların tarife uyarısında bulundu. 1 Ocak itibariyle restoran, kafe, pastane ve lokanta işletmelerde fiyat tarifelerinin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asması, takması veya koyması zorunluluğu gelmişti. Kendisine gelen şikayetler üzerine esnaflara uyarıda bulunan Kemal Cingöz “tarife ve fiyat etiketlerini görülür yere asmadıkları yönünde bize şikayetler geliyor. Ticaret Bakanlığı bu işe el attı. Fiyat tariflerini görülür yere asmalılar, bilsinler ki cezası ağır” diye ifade etti.

” ESNAFLARA TARİFE ÇAĞRISI: CEZASI AĞIR”

Ticaret Bakanlığı’nın hizmet sektöründeki denetimleri artıracağı yönünde esnafların zararlı çıkarmaları için kendisine çeki düzen vermesini isteyen Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz “Benim esnaf ve sanatkar arkadaşlara çağrım var. 1 Ocak 2024’ten itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin, fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olmuştu. Bu dükkanlarında tarife ve fiyat etiketlerini görülür yere asmadıkları yönünde bize şikayetler geliyor. Bizim yaptırım gücümüz yok. Ama yarın denetimlerde başları ağrır. Çünkü Ticaret Bakanlığı bu işe de el attı. Lokantalar, kafeler, restoranlar fiyat etiketlerini, fiyat tariflerini görülür yere asmalı. Çok zor bir şey de değil. Bilsinler ki cezası ağır” diye konuştu.

“1 OCAK’TA YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ”

Ticaret Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 1 Ocak’tan itibaren zorunlu hale getirilen kafe ve restoran gibi gıda işletmelerinin önüne fiyat tarifesi konulması uygulaması kapsamında dijital ve elektronik panoların da kullanılabileceğini bildirmişti. Bakanlık tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha ve panoların; lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması 1 Ocak’tan itibaren zorunlu olmuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.