DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057472-2,03%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cingöz, “Ramazan kolisini yerel esnaftan alın”

Cingöz, “Ramazan kolisini yerel esnaftan alın”

Hayırseverlerin ve iş insanlarına seslenen Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yaptırılacak Ramazan kolisi için yerel esnafı tercih etmeleri çağrısında bulundu.

ABONE OL
18 Mart 2024 16:24
Cingöz, “Ramazan kolisini yerel esnaftan alın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayırseverlerin ve iş insanlarına seslenen Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yaptırılacak Ramazan kolisi için yerel esnafı tercih etmeleri çağrısında bulundu. Her yıl Ramazan ayında; paket çorba, tuz, un, yağ, makarna, sıvı ve katı yağ ve bakliyat çeşitlerinden oluşturulan Ramazan kolileri hayırseverler tarafından yaptırılarak maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara gönderiliyor. Başkan Cingöz, süpermarketler değil yerel esnafın tercih edilerek kent ekonomisine de katkıda bulunulmasını istedi. Veresiye defteri kabarık olan bakkallara da ulaşılması gerektiğini kaydeden Cingöz, hayır işi olarak borcu silinen vatandaşın hem maddi hem manevi rahatlamasının sevap olduğunu sözlerine ekledi.

“RAMAZAN ERZAK KOLİSİNİ YEREL ESNAFIMIZDAN YAPTIRIN”

Hayırsever ve iş insanlarının Ramazan’da erzak kolisi için parayı şehir dışına götüren süpermarket zincirleri yerine Edirne yerel esnafın dan alışveriş yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının altını çizen EDESOB Başkanı Kemal Cingöz “Eğer ki hayırseverler ve iş insanları Ramazan’da ihtiyaç sahibi olan insanlara sevindirmek adına alışveriş yapıyorlarsa, Ramazan kolisi yaptırmak istiyorlarsa, bunları yerel esnaftan yaparlarsa para da Edirne’de kalır. Onun için bu gibi hayırsever işleri yapacak olan insanların benim çağrım yerel esnaftan yapsınlar. Büyük marketleri tercih ederlerse Edirne’ye paranın katkısı olmaz. Para büyük marketlerin merkezi neredeyse oraya gider. Ama yerel esnaftan alırlar ise para şehir içinde kalır, ürettiğine de tekrar tüketim olarak oradan geriye döner” dedi.

“VERESİYE SİLDİRMEK HEM VATANDAŞI MADDİ VE MANEVİ RAHATLATIR, HEM DE BÜYÜK SEVAPTIR”

Erzak kolisi yaptırmak kadar, mahalle bakkallarında maddi zorluk çeken vatandaşın veresiye defterini sildirmenin de önemli olduğunu kaydeden Cingöz “Televizyonlarda haberlerde duyuyoruz. Gidilen mahallede bir iş adamı bir bakkaldaki veresiye defterini komple kapattırmış, ücretini ödeyerek. Tabi iş adamları bunu yaparsa vatandaşlar açısından olumlu olur. Sonuçta veresiye yazdıran vatandaş darboğazda olan vatandaştır. Bu tür davranışla darboğazda olan az da olsa o ayki borcundan kurtulur hem maddi hem manevi rahatlar.  Mübarek Ramazan’da o hayırsever de bir sevap işlemiş olur” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.