DOLAR 32,3973 0.07%
EURO 34,7945 -0.07%
ALTIN 2.394,50-0,08
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19364643,83%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çivi yardımı

Çivi yardımı

ABONE OL
18 Aralık 2021 11:29
Çivi yardımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Müftülüğü tarafından kullanılan ve Ocak ayında çıkan yangın sonucu yok olduktan 6 ay sonra törenle onarımına başlanan, Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından ilk çivisi çakılan ve sonrasında kaderine terk edilen Böcek Mektebi için Cuma namazından sonra yardım toplandı.

Lütfü KARAKAŞ’ın özel haberi

Edirne’deki camilerde dün Cuma namazında imamlar tarafından cemaate, ‘Müslüman, Dini ve Ahlaki Değerleriyle Yaşar’ konulu hutbe verildi. Camilerdeki minberde hutbe tamamlandıktan sonra imamlar cemaate, ‘Müftülüğümüz tarafından kullanılan Böcek Mektebi yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yeniden yapılacak. Bu nedenle namaz çıkışında yardımlarınızı bekliyoruz’ şeklinde talepte bulundu.

ÇİVİ İÇİN BAĞIŞ

Edirne’deki Cuma namazında imamların çağrısı üzerine yardım etmek isteyen cemaat için camilerin çıkışına yardım sandıkları ve kutular konuldu. Cemaatten gönüllü olanlar namaz çıkışında kapılara konulan kutu ve sandıklara bağışta bulundular. Ancak, bağışlar için görevliler tarafından makbuz kesilmedi. Bu nedenle, Edirne’deki camilerde dün ne kadar bağış toplandığı bilinmiyor. Daha sonra toplu bağış makbuzu kesilip kesilmediği veya düzenlenmiş ise hangi dernek veya vakıf adına olduğu da anlaşılamadı.

Böcek Mektebi onarımı için dün camilerde Vali Canalp’ten sonra ‘ikinci çivi’ için bağış toplanması yeni bir tartışma yarattı. Ödenek olmadan, ihalesi yapılmadan, yer teslimi olmayan yer için resmi tören düzenlendiği ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Böcek Mektebi’nin Ocak ayında çıkan yangın sonucu yok olmasından sonra yeniden yapımına başlanması dolayısıyla Haziran ayında Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, MHP İl Başkanı Zakir Tercan, İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp törende, 140 yıllık tarihi binanın yandığı gece söz verdiği gibi en kısa sürede yeniden yapılması için düğmeye bastıklarını söyleyerek, “Bu yapı bizim tarihimizin, Edirne’nin tarihinin, memleketimizin tarihinin, kültürel mirasının bir parçasıydı. Çünkü Edirne’nin hafızasında da Edirnelilerin hafızasında da yer etmiş olan harikulade bir yapı aslında. Kent estetiğine bir parça, kent estetiğinin bir değerinin bir parçası aynı zamanda.  Aynı zamanda da şu an da gölgesinde bulunmuş olduğumuz Selimiye’yle de uyumlu bir yapı. Tabi bu yapı yandığı zaman hepimizin aslında içi de yandı, yüreği de yandı, ciğeri de yandı. Çünkü tarihimizin bir parçasıydı. Ve biz hemen arkasından Edirnelilere bir söz verdik. Dedik ki, “Edirne’nin tarihinde bir parçası olan ve Edirnelilerinde yine hafızalarında yer etmiş olan, pek çok Edirnelinin de okulla ilgili hatırasının olduğu bu yapıyı inşallah biz aslına uygun şekilde, olduğu haliyle yeniden yapacağız, yeniden dirilteceğiz, yeniden ortaya koyacağız” dedik. Aradan geçen 5,5 aylık bu süre zarfında bu yapının eskisine uygun şekilde, aslına uygun şekilde projeleri çizildi ve yine Koruma Kurulumuzdan gerekli izinler alınmak suretiyle de bugün ihale işlemleri de bitti. Bugün inşallah ilk çivisini çakacağız.”dedi.

Ancak, törenin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen Böcek Mektebi’ne törende çakılan ilk çivinin dışında ikincisi çakılmadı. Bu nedenle, ihale yapılmadan ve yer teslimi olmadan tören yapıldığı yönünde eleştiriler yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.