DOLAR 32,2462 -0.3%
EURO 34,8464 -0.13%
ALTIN 2.391,05-0,09
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20752710,36%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çoğal, “İklim krizine karşı harekete geçilmeli”

Çoğal, “İklim krizine karşı harekete geçilmeli”

ABONE OL
8 Eylül 2023 10:23
Çoğal, “İklim krizine karşı harekete geçilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, İstanbul ve Kırklareli’nde meydana gelen sel felaketlerinde yaşamını yitirin vatandaşlar için büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, iklim krizi nedeniyle meydana gelen aşırı hava olayları, ani ve şiddetli yağışlar son yıllarda sıklığını giderek artırdığını ve iklim krizine karşı bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, geçtiğimiz gün İstanbul ve Kırklareli’nde meydana gelen sel felaketlerine yönelik açıklamada bulundu.

Çoğal, “İstanbul ve Kırklareli’nde şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketlerinde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Kaybolan yurttaşlarımızın en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde bulunmasını temenni ettiklerini belirten Çoğal, “İklim krizi nedeniyle meydana gelen aşırı hava olayları, ani ve şiddetli yağışlar son yıllarda sıklığını giderek artırıyor. Bu iklim felaketlerine karşı alınan önlemlerin yeterli olmadığını bir kez daha üzülerek görüyoruz” dedi.

TEMA Vakfı olarak iklim krizine karşı bir an önce harekete geçilmesi, sera gazı azaltımları için fosil yakıt kullanımına son verilmesi gerektiğini belirten Çoğal, “İklim felaketlerine karşı uyum politikalarının ulusal ve yerel ölçeklerde planlanarak hayata geçirilmesinin önemini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.