DOLAR 32,3469 0.25%
EURO 35,0983 -0.14%
ALTIN 2.309,101,40
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22839463,16%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Covid’e karşı emniyet kemerimizi takalım

Covid’e karşı emniyet kemerimizi takalım

ABONE OL
2 Ağustos 2021 10:59
Covid’e karşı emniyet kemerimizi takalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yükselen vaka artışı sonrası Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, aşı olmayı ve maske takmayı otomobildeki emniyet kemerine benzeterek, vatandaşlara “Covid’e karşı emniyet kemerimizi takalım” çağrısında bulundu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Bölgesi’nde Edirne’nin çevre illere göre vaka haritasında daha yüksek olmasını değerlendirerek, çift doz aşının yüzde 68’e ulaşması gerektiğini ve tekrar kapanma olmaması için aşıların vurulup kapalı ortamda dahi vatandaşların maske takmasını istedi.

“YÜZDE 68 ÇİFT DOZ AŞILIYA ULAŞMAMIZ GEREKİYOR”

Toplumsal bağışıklığa ulaşmak için çift dozun yüzde 68’e ulaşması gerektiğini savunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, “Ne yazık ki Türkiye’de 1 Temmuz’dan sonra ki açılma yanlış anlaşıldı. Bunu son gelen rakamlarda görüyoruz. İnanılmaz bir artış oldu. 18 binlere varan ki 5 binin altında düşürmeye çalıştığımız günlük vaka sayısı şu an 18-19 bine çıktı. Aşı da hızlı bir şekilde ilerlemiyor. Özellikle çift dozlu aşıdan bahsediyorum. Çünkü çift doz aşının nüfusa oranı çok önemli. Gerçekten toplumsa bağışıklığı sağlayabilmek için yüzde 68 çift doz aşılıya ulaşmamız gerekiyor. Benim Edirne’de yaşayan dostlarımdan isteğim şu olacak; aşılı dahi olsak ki ben 3 aşılıyım, yine de virüsten korunmam gerekiyor” dedi.

“AŞI OLMAK VE MASKE TAKMAK, OTOMOBİLDEKİ EMNİYET KEMERİ GİBİDİR”

Aşının koruyuculuğunun yanında maske takmanın önemine değinerek kapalı alanlarda bile maske takılması gerektiğini ve bunu otomobildeki emniyet kemerine benzeten Tanrıkulu, “Bununla ilgili çok örnek vereceğim. Son dönem araçlarımızın hepsinde ABS fren sistemi var, arabanın kapısı açıkken duruyor, inanılmaz şeyler var, hava yastıkları var. Ama ne yapıyoruz yine de emniyet kemeri takıyoruz. Aşılı olmamız demek maskeyi takmayacağımız anlamına gelmiyor. Bu maskeyi takacağız, kapalı alanlarda özellikle, yakın mesafelerde kesinlikle maskeyi takacağız. Aşı bizi korur ama yüzde yüz korur diye bir şey yok. Yine hasta edebilir, daha az riskli ve ağır geçiririz. Bide aşısızların olduğu ortamlarda bize daha fazla hastalık bulaşma ihtimali olur” dedi.

“DÖRDÜNCÜ PİKLE TEKRAR KAPANMAK İSTEMİYORSAK ÖNLEM ALALIM”

Edirne’de vakaların arttığına dikkat çekerek tekrar kapanma yaşanmaması için uzman olanlara kulak verilmesi gerektiğinin altını çizen Tanrıkulu “Aşılarımızı olalım ve kapalı alanlarda özellikle çok sıkıldık, yorulduk bir buçuk senedir doğru ama yeni kapanmaların olmaması için ne olur önlemlerimize dikkat edelim. Mesafemizi, maskemizi ve hijyenimizi korumaya devam edelim. Aşı korur, yüzde yüz korur, ben 3 aşılıyım. Bütün hekim arkadaşlarım, bilim insanları da öneriyor. Aşıyı önermeyenlerin uzmanlık alanına bakınız. Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı, dahiliyeci, göğüs hastalıkları uzmanı, kalp damar cerrahı. Herkes uzmanlık dalıyla ilgili ya da bilimsel açıklamalara kulak versinler ve aşılarını olsunlar. Biz önlemlerimize devam edelim. Edirne’mizde de vaka sayıları arttı. Bu önlemlere devam etmek zorundayız. Yoksa gerçekten dördüncü piki veya bazı bilimsel insanların söylediği gibi birinci dalganın dördüncü pikini yaşarız. Bunun içinde ne olur önlemlerimize devam edelim. Aşılı da olsak kapalı alanlarda muhakkak maskemizi takalım. Çok fazla da bir araya gelmeyelim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.