DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20690821,46%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanına Radev, “Bulgaristan’ı NATO’da temsil etmiyorsa yasa ihlal ediliyor”

Cumhurbaşkanına Radev, “Bulgaristan’ı NATO’da temsil etmiyorsa yasa ihlal ediliyor”

ABONE OL
23 Haziran 2023 13:01
Cumhurbaşkanına Radev, “Bulgaristan’ı NATO’da temsil etmiyorsa yasa ihlal ediliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Avusturya ziyareti öncesi, yeni hükümetin izlediği yolun Bulgaristan’ı savaşa daha da yaklaştıracağını söyledi.

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Radev, Vilnius’taki NATO zirvesine katılacak Bulgar heyetine neden Başbakan Nikolay Denkov’un başkanlık edeceğine ilişkin soruya yanıt olarak, “Yürütme erkinin pozisyonlarının tek taraflı dayatılması sürdürülebilir bir çözüme yol açmıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Mütevazı bir seçim desteğine sahip siyasetçilerin Bulgaristan adına bu kadar ağır taahhütlerde bulunmalarını doğru bulmuyorum.Güvenlik ve savunma alanında sorumluluk ve hırsları olan herkesin, sadece Anayasa’yı değil, aynı zamanda Savunma ve Silahlı Kuvvetler Kanunu’nu ve Anayasa Mahkemesi kararlarını da iyi bilmesi ve bunlara bağlı kalması gerekir, çünkü onlar Cumhurbaşkanının hem savaş zamanında hem de barış zamanında baş komutan olduğunu kesin olarak belirtiyor” yorumunda bulundu.

GERB lideri Boyko Borisov, Cumhurbaşkanının sözlerini yorumlayarak, “hükümet ülkeyi savaşa sokmaz. Tüm demokratik dünya elinden geldiğince Ukrayna’ya yardım ediyor. Savaşın ilk gününden bu yana Bulgaristan, Ukrayna’ya çok büyük miktarda silah ihraç etti, ancak ticari fiyat ile teslimat arasındaki fark iki kat” dedi ve bazı komisyon üyelerinin yüzde 100’e varan kar elde ettiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.