DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20864230,46%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyet coşkusu yaşanacak

Cumhuriyet coşkusu yaşanacak

ABONE OL
27 Ekim 2022 09:54
Cumhuriyet coşkusu yaşanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 99’uncu yılına özel düzenleyeceği etkinliklerle, Cumhuriyet coşkusu kentin dört bir yanında yaşanacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirne halkını birlik ve beraberlik içinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya davet etti.

Edirne Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı kutlamaları için hazırlıklarını tamamladı. Edirne Belediyesi gerçekleştireceği etkinliklerle, Edirneliler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anacak.

ÇOCUK SOKAĞI AÇILIYOR

Edirne Belediyesi’nin Cumhuriyetin 99. yılına özel düzenleyeceği etkinlikler 28 Ekim Cuma Günü başlayacak.  28 Ekim Cuma Günü ilk olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Cumhuriyetin çocuklarına armağan edeceği Çocuk Sokağının açılışı gerçekleştirilecek. Yüksel Yeşil İlkokulu’nun önündeki alan trafiğe kapatılarak, Edirne Belediyesi tarafından Çocuk Sokağı olarak yeniden düzenlendi. Çocuklar burada geleneksel oyunları özürce oynayabilecek. Çocuk oyun gruplarının da yer alacağı Çocuk Sokağı’nın açılışı 28 Ekim Saat:12.00’de gerçekleştirilecek. Açılışta yüz boyama, palyaço gibi etkinlikler de yer alacak.

SERHAD ŞEHİRLERİ PARKI

Daha sonra Şükrüpaşa Mahallesi Cem Evi yanına yapılan Serhad Şehirleri Parkı’nın açılış töreni düzenlenecek.  Spor aletleri ve çocuk oyun grubunun yer alacağı parkın açılışı 28 Ekim Cuma Günü Saat:14.00’te gerçekleştirilecek.

ÇOCUK KOROSU KONSERİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel Çocuk Korosu Konseri de düzenlenecek. Şef Yaşar Özel yönetimindeki Çocuk Korosu, en şarkılarını Cumhuriyet için söyleyecek. Cumhuriyet Bayramı Çocuk Korusu Konseri, 28 Ekim Cuma Günü Saat: 20.00’de Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda gerçekleştirilecek.

CUMHURİYET COŞKUSU, HASAN ALİ YÜCEL ÇOCUK MÜZESİ’NDE YAŞANACAK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 29 Ekim 2019’da Cumhuriyet’in 95. yılında Cumhuriyet’in çocuklarına armağan ettiği Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde de bayram coşkusu yaşanacak. Müzede 29 Ekim Cumartesi Günü 13.30 ile 17.30 saatleri arasında çocuklara özel sahne ve dans gösterileri, Hikaye Atölyesi, Bilim Atölyesi, Geleceğe Işık Tutan Fenerler Atölyesi çocuklarla buluşacak.

TÜRKAN SAYLAN KÜLTÜR VE SANAT EVİ 

8 Mayıs 2009 yılında hayatını kaybeden Tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin eski Genel Başkanı Türkân Saylan’ın adı Edirne’de yaşatılacak. Edirne Belediyesi tarafından Abdi İpekçi Caddesi’nde oluşturulanTürkan Saylan Kültür ve Sanat Evi’nin açılışı ise 29 Ekim Cumartesi Günü Saat: 16.00’da gerçekleştirilecek.

ŞEHİR TİYATROSU ÖZEL GÖSTERİMİ İLE PERDELERİNİ AÇIYOR

Bir süre önce kurulan Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 29 Ekim Özel Gösterisi ile perdelerini açacak.  29 Ekim Cumartesi Saat: 17.15’te Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda Nazım Hikmet’in yazdığı, Hüseyin Erdoğan’ın uyarladığı ve yönettiği “Kuvayi Milliye Destanı” adlı oyun ücretsiz gösterimi ile tiyatro severlerle buluşacak.

FENER ALAYINDA BULUŞALIM

Cumhuriyetin 99. yılı Edirne’de Fener Alayı ile kutlanacak. 29 Ekim Cumartesi Saat:20.00’de Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanacak olan kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde, ellerindeki Türk Bayrakları ile Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek.

SARAÇLAR CADDESİNDE BAYRAM HEYECANI

Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusu Saraçlar Caddesi’nde devam edecek. 29 Ekim Cumartesi Saat:21.00’de, Westside Hool’s Music, Ece Çığla ve Savaş Coşkun sahne alacak.

Coşkuyla, gururla, büyük hayaller ve umutlarla Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına yaklaştıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, yüce Türk milletinin büyük bir mücadele ve büyük fedakarlıklarla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti 99. yaşında. Bizi biz yapan Cumhuriyetimizin 99. yılını Edirne’de coşkuyla kutlayacağız. Tüm Edirne halkını 28 Ekim ve 29 Ekim de düzenleyeceğimiz etkinliklere davet ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.