DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20891541,97%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyet’in zafer tacı

Cumhuriyet’in zafer tacı

ABONE OL
30 Ağustos 2023 11:32
Cumhuriyet’in zafer tacı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

101 yıl önce bugün, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanı yazıldı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusu işgal kuvvetlerini vatanımızdan söküp attı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı büyük zaferin yıldönümünde, Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Şan ve şeref dolu tarihimizin en önemli günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Edirne’de bugün, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk’ün anlı şanlı tarihimize zafer yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı töreni bugün saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Buradaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saat 10.30’da Valilik makamında Vali Yunus Sezer, tebrikleri kabul edecek.

Tebriklerinin kabul edilmesinin ardından saat 11.15’de Vali Yunus Sezer, Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve Belediye Başkanı Recep Gürkan Atatürk Bulvarı’ndaki törenlere katılarak, burada hazırlanan araçla halkın bayramını kutlayacak.

Alan gönderine İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağımız çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon Komutanlığına bağlı bir subay tarafından yapılacak. Konuşmadan sonra Belediye Bandosu eşliğinde geçit töreni gerçekleştirilecek.

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENECEK

Büyük Taarruzun 101. yıl dönümü, Edirne Belediyesi tarafından Zafer Yürüyüşü düzenlenecek. Fener Alayı, 30 Ağustos Saat 20.30’da Şükrüpaşa İlkokulu önünde başlayacak. Burada toplanan kortej Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek. Tüm Edirne halkını bu coşkuya davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk Milleti’nin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşmasıyla başlayan Milli Mücadele; adım adım zafere ulaşmıştır. Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmışlardır. İşte biz bu mücadele ruhundan asla vazgeçmeyeceğiz. Atamızın açtığı bu aydınlık yolda durmaksızın yürüyor, geleneksel Zafer Yürüyüşümüze ve Fener alayımıza tüm halkımızı bekliyoruz. Haydi Edirne’m bayrağını al gel, şanlı zaferimizi birlikte kutlayalım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.