DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2069710-1,73%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dağcı, başkan adaylığını açıkladı

Dağcı, başkan adaylığını açıkladı

ABONE OL
24 Ocak 2022 11:35
Dağcı, başkan adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mobilya üretim sektöründe işletmecilik yapan Selami Dağcı, düzenlediği basın toplantısı ile 20 Şubat’ta gerçekleşecek İnşaat Sanatkarları Odası Genel Kurulu’nda başkan adayı olduğunu duyurdu. Bağlı bulunduğu Marangozlar Odası’nın, İnşaat Sanatkarları Odası çatısı altında bulunduğunu söyleyen Selami Dağcı, genel kurulda dört aday yarışacaklarını ve kendisinin seçildiği takdirde oda çatısı altında bulunan bütün meslek erbaplarının sorunlarını çözeceğini dile getirdi.

“ÖNCELİK BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAMAK”

İnşaat Odası Başkan Adayı Selami Dağcı,  “Odamız yıllar önce Marangozlar Odası olarak Nail Öz tarafından kurulmuştur. Zaman içerisinde İnşaat Sanatkarlar Odası çatısı altında birçok sektör birleştirildi. Fakat şu anda en fazla üye 147 kişiyle marangozlar odası olarak bizleriz. 21 yıldır elektrikçi arkadaşlar odada başkanlık yapmış bulunmaktadır. Bu sene istiyoruz ki biz marangozlar olarak odamıza geri dönelim. Bir dönem de biz başkanlık yapalım. Aslında dönem dönem odada bulunan emlakçı, marangoz, elektrikçi başkanlık yapsın. Sırayla herkes bu başkanlığı tatsın istiyoruz. Yola çıkma amacımız bundan ibarettir. Yola çıkarken de bölünmemek adına Ümit kardeşimizle birleştik. Bu birleşme kararlı olduğumuzu gösteriyor. Ümit kardeşimiz sağ olsun yaş olarak benden küçük, beni kırmadı zaten dosttuk. Ben 40 yıl önce sanayide marangozluk mesleğine başladım. Açtığım dükkanda yetiştirdiğim 5 kişi şu an kendi dükkanlarını çalıştırıyorlar. İki sigortalı elemanım var. Şu an kendim emekliyim başkanlıkla uğraşabilecek hem zamanımın hem de alt yapımın olduğuna inanıyorum. Burada yapmamız gereken en önemli şey, esnaflarla öncelikle birlik beraberliği sağlamaktır. En önem verdiğim konu budur. En azından 4 yıl geçti şu an bir tek benim çabamla bir fabrikaya sponsor buldum marangozları götürdüm. Elektrikçilerle birli olup fuar düzenleyelim, emlakçılarla da aynı şekilde. Herkes ayrışmış durumda ben birlik beraber olalım istiyorum. Kimse kafasını kaldırıp ne sorununu anlatabiliyor ne de başka bir şey yapabiliyor. Yapı olarak güler yüzlü herkesi dinleyen bir insanım. Elektrikçilerle ilk etapta bu yaz bir fuar düzenlemek istiyorum. Yapabileceklerim arasında öncelikle esnafların derdini dinleyip, çözüm bulmaktır. Emlakçının, elektrikçinin, marangozun ayrı dertleri var. Biz karma bir odayız ne kadar ne söylesek boş havada kalıyor. Bunun için bir gece düzenleyip, herkesi toplayıp çözüm üretmek taraftarıyım” dedi.

“DİĞER ADAYLAR BİRLİKTE HAREKET ETMEYİ KABUL ETMEDİ”

Diğer adaylara aynı yönetimde birlikte hareket etmek için görüştüğünü ancak onların aday olmak istediği için teklifi kabul etmediklerini vurgulayan Selami Dağcı, “Oda seçimimiz 20 Şubat Esnaf Kefalet Salonu’nda olacak. Bizim listemize göre 640 üyemiz var. Biz yapıcıyız, bozucu olmadık. Şu anlık 4 aday var. Marangozlardan ben, telefonculardan Cenk Dilmeç, elektrikçilerden Tezcan Liznak ve Mustafa Tavukçu aday. Başkan olmuş, olmamış önemli değil amacımız üyelere hizmet etmektir. Ama diğer adaylar teklifimizi kabul etmediler” dedi.

“ADAY ÇIKMASI ODAYA SAHİP ÇIKMAK DEMEK”

Fazla aday çıkmasının demokrasi açısından iyi bir şey olduğunu kaydeden Dağcı, “Çok fazla aday çıkması aslında güzel bir şey. Ben odanın yerini dahil bilmiyordum. Bana 20 sene önce bir gün Cafer Ustadan telefon geldi. Dedi ki, ‘Birlik binasına gideceğiz’. O gün odada seçim vardı ve biz araçla gelemeyen üyeleri gidip aldık, o kadar odanın yeri bilinmiyordu. İnsanlar odaları bilmiyor, seçimlerde yavaş yavaş öğreniyorlar. Aday çıkması çok güzel bir şey, odaya sahip çıkıldığını gösterir. Herkes fikrini söyleyecek, çalışacak. Bunun için uğraşıyoruz. Aday çıkması demokrasi açısından iyi bir şey” dedi.

İnşaat Sanatkarları Odası Başkan Adayı Selami Dağcı’nın ise yönetiminde yer alacak isimleri ise şöyle; “Selami Dağcı, Ümit Ciğercioğulları, Ali Özek, Osman Şemin, İsmail Gönen, Yunus Emre Keskin, Onur Önaldı, Serhat Ardalı,, Doğan Kına, Furkan Tamer Ceylan”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.