DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075669-1,34%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Daima demokrasi

Daima demokrasi

ABONE OL
16 Temmuz 2021 11:58
Daima demokrasi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Saraçlar Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Selimiye Camisi İmam Hatibi Yusuf Serenli’nin şehitler için dua okumasının ardından TRT 1’in Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin anlatıldığı ”Mahrem” belgeselinden bölümler gösterildi.

Selimiye Camisi minareleri arasında da “Türkiye Geçilmez” mahyası asıldı.

Sancak teslim töreninin ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kıtaların kesişme noktası olduğunu söyledi.

Türk milletinin Malazgirt’te, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de, Kıbrıs’ta da bedel ödediğini aktaran Canalp, şunları kaydetti:

“15 Temmuz 2016 tarihinde ise devletimiz, milletimiz bambaşka bir bedel ödemek zorunda kaldı. Ordumuzun içinde çöreklenmiş bizim ordumuzun üniformalarını giymiş olan bir kısım hainler, milletin kendilerine vermiş olduğu silahları milletimize doğrultmakta hiçbir tereddüt göstermediler. O gece milletimiz 251 şehit, 2 bin 196 gazi verdi. O gaziler şimdi bizimle yaşamaya devam ediyor. Dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazdırdığımız bir destanı geçirdik o gece. Cenab-ı Allah bir kez daha bize böyle destanlar yaşamak zorunda bırakmasın. Milletimize bu bedeli ödeten hainler aslında her şeyi hesaplamışlardı. Ama bir şeyi gözden kaçırdılar. O da Türk milletinin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu hesaba iyi katamadılar. Bu milletin ‘Bir gün vazifeye atılmak zorunda kalırsa içinde bulunduğun ahval ve şeraitini düşünmeyeceksin’ diyen bir kurucusu olduğunu hesaba katamadılar. Yine bu milletin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin olduğunu da yine hesaba katamadılar.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının meydanda büyük ekrana yansıtılmasının ardından, Devlet Türk Müziği Topluluğu “Balkan ve Kahramanlık Türküleri” konseri verdi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından meydandaki gençler “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganı attı.

Belediye Bandosu’nun konserinin ardından ise Edirne Valiliği Rumeli Akademisi Eğitim Kültür Derneği Grubu kahramanlık türküleri seslendirdi.

Edirne Müftülüğü ilahi grubu da ilahiler seslendirdi, şehitler için dua okudu.

Programa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Başsavcı Vekili Eşref Çağdaş Bal, Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.