DOLAR 32,6061 0.11%
EURO 34,9720 0.27%
ALTIN 2.427,930,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2094701-3,44%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Daima demokrasi

Daima demokrasi

ABONE OL
17 Temmuz 2019 15:32
Daima demokrasi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üç yıl önce hain darbecilerin tanklarına, silahlarına siper olmak için sokağa dökülen Türkiye, dün de demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha haykırmak için sokaklardaydı. Edirne’de de Atatürk Anıtı’nda toplanan vatandaşlar ‘Demokrasi Nöbeti’ tutarak hayatını kaybeden şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla birkez daha andı.

15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin canları pahasına verdiği mücadele ile geri püskürtüldü. Milletimiz tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışı ile özgürlüğüne sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

ŞEHİTLERİMİZİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla sabah saatlerinde Edirne İl Protokolü ve Müftülüğe bağlı din görevlileri, Şehit yakınlarının katılımıyla İl Merkezinde bulunan 18 Şehit kabri ile Merkez Köylerde bulunan 5 Şehit kabri ziyaret edilerek, Şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. Devletin varlığı, birliği ve bekası için dualar edildi. Kabir ziyaretleri öğle namazına kadar devam etti.

GÜRKAN, “ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 1995 yılında Elazığ’da şehit düşen Piyade Çavuş Levent Merabaşı’nın kabrini ziyaret etti.

1995 yılında 8. Kolordu Komutanlığı Muhafız Bölüğü’nde askerliğini yaptığı sırada şehit düşen Levent Merabaşı’nın Buçuktepe Mezarlığı’ndaki kabrine giden Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada şehit erin annesi Havva ve babası Hilmi Merabaşı ile şehit Levent Merabaşı için birlikte dua etti.

Belediye Başkanı Gürkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitleri bir kez daha minnetle andıklarını belirterek, “1995 yılında Elazığ’da askerlik görevini yaptığı sırada vatanı için şehit düşen Levent kardeşimizin kabrini ailesiyle birlikte ziyaret ederek dualarımızı okuduk. Rabbim, tüm şehitlerimizin kabrini pür-nur eylesin” dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi sırasında şehit olan demokrasi kahramanları için Selimiye Cami’nde Mevlid-i Şerif ve Hatim-Şerif okutuldu. Selimiye Cami’sinde gerçekleşen bu programa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Tarım İl Müdürü Atilla Bayazıt, Siyasi Parti temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve Özel Harekat polisleri de katıldı. Selimiye’de okunan duaların ardından caminin avlusunda vatandaşlara pilav ayran ikramı gerçekleşti.

ATATÜRK ANITINDA TÖREN DÜZENLENDİ

“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programı kapsamında Atatürk Anıtında tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan buradaki anma törenleri Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile devam etti. Ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi sunuldu ve belediye bandosu tarafından kahramanlık marşları çalındı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Edirne Valisi Ekrem Canalp yaptı. Konuşmaların ardından Devlet Türk Müziği Topluluğu tarafından Tasavvuf ve Kahramanlık Türkülerini seslendirdi. Saat 00:13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden sela okundu ve ardından şehitlerimiz için dua edildi.

 

Ekan Ekşi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.