DOLAR 32,3413 -0.06%
EURO 34,8479 0.14%
ALTIN 2.385,55-0,45
BIST 10.258,790,49%
BITCOIN 19936324,19%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Danışmana bak

Danışmana bak

ABONE OL
30 Mart 2023 15:41
Danışmana bak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, ‘danışman’ sıfatını kullanan Ediz Ün’ün Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finalinden sonra Milli Kaleci Volkan Demirel’e yönelik sosyal medyada ağır hakaret ve küfür içerin paylaşımları Edirne gündemine damgasını vurdu.

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’ın  danışmanın ihalesindeki teknik şartnamede 5 yıl ulusal gazetecilik ve 5 yıl görsel medya deneyimi şartına rağmen göreve getirdiği Danışmanı Ediz Ün bu kez sosyal medyada ağır küfür ve hakaret içeren paylaşımları ile gündeme geldi.

SİYASİ YOL HARİTASI İÇİN ÖNERİ GETİRİYOR

Tekirdağ Ziraat Fakültesi’ndeki eğitimi tamamladıktan sonra bir süre bir ilaç şirketinden satış temsilcisi ve tarım ürünleri pazarlamasında çalışan Ediz Ün, son yapılan genel seçimlerden sonra Recep Gürkan’ın milletvekili olmasıyla  ‘yardımcı personel’ kadrosu ile TBMM’de işe aldı. Gürkan’ın milletvekilliği sonrasında da belediye başkanı olmasının ardından gazetecilik tecrübesi gereken hizmet alımı olarak kadroya atanan Ediz Ün başkanın siyasi yol haritasını belirlemesinde, politik stratejilerini tespitinde yol gösterip öneriler getiriyor ve danışmanlık yapıyor.

GÜRKAN’IN SİYASİ KILAVUZU

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın siyasi kılavuzluğunu ve danışmanlığını yapan Ediz Ün hafta başında Fenerbahçe ile Galataray arasında oynanan Süper Kupa finalinden sonra karşılaşma ve futbolcular ile ilgili değerlendirmelerini sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından paylaştı. Sosyal medyadaki paylaşımlarına Milli Kaleci Volkan Demirel’e yönelik, “Volkan senin annen iyi bir insan ama sen nasıl bir karaktersin anlamadım. Türk futbolu umarım senin gibi pisliklerden kurtulur”şeklinde yorum yaptı. Bu yoruma Edirne Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi ve Ulaştırma Komisyonu Başkanı Savaş Üner, “Katılıyorum” diye yorum yaparak destekledi. Tartışmaya Tarık Aykız, “Savaş ve Ediz kardeş siz bu şehri temsil eden insanlarsınız” yorumunu yaparak her iki siyasinin yaptığı yorumlara ilk tepkiyi veren isim oldu. Sosyal paylaşım sitesinde zaman zaman sertleşen tartışmada hızını alamayan Danışman Ediz Ün, “Bu gecenin ş……. Volkan…” şeklinde yorum yaptı. Tartışmaya Edirne Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerinden Bahri Atalay’da katılarak Danışman Ün’ü yorumları konusunda uyarıncu bu kez Ün Fenerbahçe Derneği Yöneticisi Ütalay’a, “Sen tam bir projokatörsün Behri Abi. Ben Volkan’ın yaptığı karaktersizliği eleştirdim Bahri Abi..” diye karşılık verdi.

SABAH FARK ETTİ

Edirne siyaset ve spor camiasında geniş yankı yapan danışman  Ediz Ün’ün bir gün sonra yaptığı yorumları uyarı sonucu yoksa yaptığı hatayı anlayarak mı sosyal paylaşım sitesinden kaldırdığı anlaşılamadı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.