DOLAR 32,3330 0.24%
EURO 35,0943 -0.12%
ALTIN 2.296,580,85
BIST 8.983,462,01%
BITCOIN 22894031,21%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dedeoğlu Kuyumculuk açıldı

Dedeoğlu Kuyumculuk açıldı

ABONE OL
1 Temmuz 2022 10:38
Dedeoğlu Kuyumculuk açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahipliğini İlker ve Mustafa Dedeoğlu’nun yaptığı Dedeoğlu Kuyumculuk, Edirne’de hizmete girdi.

Dün Saraçlar Caddesi’nde kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirilen Dedeoğlu Kuyumculuk yoğun bir katılımla açıldı.

Uzunköprü’de 1930 yılından beri hizmet veren Dedeoğlu Kuyumculuk, Edirne’ye de iş yeri açarak Edirnelilere hizmet vermeye başladı.

Açılış törenine İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kurdelesinin kesiminden önce bir konuşma yapan Dedeoğlu Kuyumculuğun sahibi Mustafa Dedeoğlu şunları söyledi;

“Dedeoğlu Ailesi olarak açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Buraya geldiğimizde kendimizi yabancı hissetmedik. Neden? Çünkü ismini onurla taşıdığım Mustafa dedem meşhur Edirne müdafaası sırasında gazi oldu. Sonra Çanakkale’ye gidip orada bir uzvunu kaybedip Uzunköprü’ye döndü. Yani bu topraklarda bize ecdattan gelen bir gözyaşı bir mücadele zaten ailemizin geleneğinde vardı. Burada dedemden sonra Mehmet Şükrü Dedeoğlu, Mehmet Şükrü ismi de dedemin Mehmet Şükrü Paşa’dan çok etkilenmesinden ötürü babama verdiği isimdi. Biz üçüncü kuşak kuyumcuyuz. Hepinize teşekkür ederim dostlar, arkadaşlar. Ayağınıza sağlık, emeklerinize sağlık. Yüreklerinize sağlık. Allah hayırlı etsin” dedi.

Daha sonra konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’da, “Bugün Uzunköprü’nün güzide ailelerinden Dedeoğlu Ailesinin Edirne’deki iş yerinin açılışında beraberiz. Bundan dolayı son derece memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ekonomik koşullardan geçiyoruz. O nedenle bu yatırımlar bizim için çok önemli. Bugün burada olmamın aslında benim şahsi olarak benim için ayrı bir güzelliği var. Mustafa abinin babaları Şükrü amca, rahmetli dedem köfteci Niyazi’yle çok yakın arkadaştı. Bugün Ceyda’yı da görüyorum. Kardeşimin de iş yerinin açılışındayız. Bu dostluk bize üçüncü jenerasyon olarak dedelerden, babalardan miras. O manada gerçekten bir kez daha gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Dostluğumuz baki olsun. Geleceğimiz aydınlık olsun. İşyerinin de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’da, “Mustafa beyin Edirne’ye böyle bir iş yeri açması birkaç insanın ekmek yemesine sebep olacak. Ben Mustafa beyin çok kadim bir dostuyum. Uzun yıllardan beri bir şekilde temasımız olmuştur. Bundan sonraki işyerinin Edirne’ye ve aileye, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bereketli bir iş yapacaklardır. Bereketli olsun diyorum”dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da, “Edirne’de nerede bir işyeri açılırsa açılsın, o emeğe saygı, o inanca saygı gereği biz oradayız. Ama Dedeoğlu Ailesi’nin tarihten gelen Edirne’nin özgürlüğüne kavuşması, o bağımsızlık mücadelesindeki katkı ve değerlerini bilen insanlarız. Dedeoğlu ailesinin sadece Uzunköprü’de değil Edirne’de de dokunuşları vardır. Küçük küçük kimsenin bilmediği dokunuşları vardır. Biz onları da bilen insanlarız. O anlamda ahde vefamızda vardır. Ben bugün açılışını yaptığımız Edirne’nin en özel caddesi olan Saraçlar Caddesi’ndeki işyerinizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.