DOLAR 32,5839 0.29%
EURO 35,0592 0.23%
ALTIN 2.456,580,85
BIST 9.815,381,01%
BITCOIN 20983610,75%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demir, “Çocuklarımıza büyük haksızlık”

Demir, “Çocuklarımıza büyük haksızlık”

ABONE OL
13 Nisan 2020 23:29
Demir, “Çocuklarımıza büyük haksızlık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir, önceki gün MEB tarafından yayınlan LGS (Liselere Giriş Sınavı) kontenjanlarının yer aldığı kılavuza değinerek, “Kılavuzda Edirne iline ayrılan kontenjan ve kontenjanın okullara dağılımı, ilimizdeki çocuklarımıza ve ailelerine yapılan çok büyük bir haksızlıktır” dedi.

Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir, MEB tarafından açıklanan LGS kontenjanlarının da yer aldığı kılavuza yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Demir, MEB tarafından yayınlanan kılavuzda Edirne’ye ayrılan kontenjan ve kontenjanın okullara dağılımı, ilimizdeki çocuklarımıza ve ailelerine yapılan çok büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanının, açıklamasına değinen Demir, “Belirttiği gibi, bu yıl LGS’ ye girecek öğrenci sayısında yaklaşık yüzde 50 artış söz konusu. Hal böyleyken ilimizde sınavla öğrenci alan okulların kontenjanlarının da yüzde 50 artmasını öğrencilerimiz, aileleri ve eğitim camiası olarak beklemekteydik. Bunun yanında, Eğitim Sen Edirne Şubesi olarak bizlerin, sınava girecek çocuklarımız ve ailelerinin ortak talebi, akademik liselerin kontenjanının artırılması yönündeydi. Bu görüşlerimizi yaptığımız basın açıklamalarıyla ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Önder Arpacı’ya yaptığımız ziyaretlerde de ilettik” dedi.

Demir, açıklanan kılavuzu incelediğinde, ilimizde sınavla öğrenci alan okulların toplam kontenjanı yüzde 22’lik (yüzde yirmi iki) artışla 540 tan 660 öğrenciye çıkarıldığını belirterek, “Bu 120 öğrencilik artışın, 30 Fen Lisesi, 60 İmam Hatip Lisesi, 30 Meslek Lisesi şeklinde olduğu görülmüştür.  Okul türlerine göre artışlar incelendiğinde Fen Liseleri: yüzde 14 (yüzde on dört), Anadolu Liseleri: yüzde 0 (yüzde sıfır), Sosyal Bilimler Lisesi: yüzde 0 (yüzde sıfır), İmam Hatip Liseleri: yüzde 67 (yüzde altmış yedi), Meslek Liseleri: yüzde 100 (yüzde yüz) olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca sosyolojik yapısı benzerlik taşıyan bölgedeki diğer illerimizdeki LGS ile öğrenci alan okulların içinde, İmam Hatip Liselerinin oranları incelendiğinde Tekirdağ: yüzde 8 (yüzde sekiz), Çanakkale: yüzde 12 (yüzde on iki), Kırklareli: yüzde 15 (yüzde on beş) Edirne yüzde 23 ( yüzde yirmi üç) olmasının da yetkililer tarafından açıklanması gerekmektedir” dedi.

Öğrencilerin ve veliler akademik liselerde artış beklerken karşılaşılan durumun ve yanlışlığın düzeltilmesi gerektiğini belirten Demir, şunları söyledi;

“Çocuklarımıza, en azından geçen yıl sınava giren arkadaşlarıyla eşit şartların sağlanması için, akademik lise kontenjanlarının yüzde 50 (yüzde elli) civarında arttırılması daha doğru olacaktır. Bunun için, Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alan okullar arasına eklenmeli, Uzunköprü ve Keşan’da da 30’ar kişilik birer akademik lise sınıfı sınavla öğrenci alan okullar arasına eklenmelidir. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu konuyla ilgili MEB düzeyinde girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Eğitim Sen Edirne Şubesi olarak öğrencilerimizin ilgi, istek ve tercihlerine dayalı düzenleme çalışmalarına katkı vermeye hazırız” dedi.

Haber Merkezi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.