DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20725110,77%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demirkıran, “Doğal pazarın açılmasını bekliyoruz”

Demirkıran, “Doğal pazarın açılmasını bekliyoruz”

ABONE OL
16 Eylül 2020 19:38
Demirkıran, “Doğal pazarın açılmasını bekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, doğal ürünler pazarının şehrimizin ekonomisi için önemli bir yere sahip olduğunu hem Edirneliler hem de Edirne’ye yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin cazibe merkezi olduğunu kaydetti.

Demirkıran açıklamasında şunları söyledi; “Virüsle mücadele tedbirleri çerçevesinde kapatılan doğal ürünler pazarı, diğer pazarların açılmasına rağmen hala açılmamış olmasının pazarda malını satan köylülerimizin kaybı olduğu gibi buradan alışveriş yapmaya alışmış Edirne halkını da üzmektedir.”

Bu pazarın oluşmasında Edirne Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin çok büyük emekleri ve gayretleri olduğunu ifade eden Demirkıran, “pazarın ciddi bir şekilde denetlenmesi sayesinde sadece organik ve doğal ürünler satılması bu pazarın aranır olmasını beraberinde getirdi.  Mevsim itibarıyla üreticilerimiz doğal ürünlerini hasat ettiler. Meyve, sebze, makarna, tarhana, turşu, reçel, salça başta olmak üzere çeşitli ürünlerini hazır ettiler. Her hafta sonu Edirnelilerin sofrasında pazarımızın yöresel hamur işleri, lokmaları yerini aldı.  Edirne, tarihi güzellikleri sebebiyle en çok turist alan şehirlerin başında geliyor. Gerek komşu ülkelerden gerekse İstanbul’dan ve çevre illerden gelen misafirlerin önemli uğrak yerlerinden biri olan katkı ve koruyucu içermeyen, sağlık açısından ‘ilaç’ sayılabilecek doğal ürünlerin satışı için pazarın açılma kararı bekleniyor. Bu pazarın bir an önce açılarak üreticilerimizin yüzünün gülmesini bekliyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.