DOLAR 32,5896 0.35%
EURO 34,8578 0.34%
ALTIN 2.496,120,48
BIST 9.660,711,43%
BITCOIN 21049791,65%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depozito vurgununa hapis

Depozito vurgununa hapis

ABONE OL
23 Kasım 2021 21:52
Depozito vurgununa hapis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde su abonelerinin depozitolarını sahiplerine iade etmiş gibi gösterip aldığı iddiasıyla yargılanan sanık Nurçin Birğin, Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 4 yıl 4 ay 15 gün, Dolandırıcılık suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün olmak üzere toplam 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi.  Mahkeme ayrıca sanık Birğin hakkında, 2 milyon 187 bin 500 lira adli para cezasına hükmetti. Azmettirme suçundan yargılanan diğer sanık O.K. ise beraat etti.

Lütfü KARAKAŞ’ın özel haberi

Edirne Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde su abonelerine ait depozito paralarını yatıranların yerine imza atarak veya hayali aboneler adına para iadesi işlemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tutuksuz sanıklar Nurçin Birğin ve O.K. son kez hâkim karşısına çıktı.

2 BİN 73 DOSYADAN 726 BİN LİRA

Son duruşmada, dosyadaki delillerin toplanması üzerine Cumhuriyet Savcısı Feridun Mirzabey esas hakkındaki mütalaasında, her iki sanığın üzerlerine atılı suçu işlediklerini, abonelik esnasında depozito bedeli ödemiş ve kapatma sırasında paranın iadesi gerçekleştirilmiş gibi sahte evraklar düzenlendiğini, hayali abonelikler için sahte imzalar atıldığı, amir ve şeflerinin kaşelerini kullanıldığının tespit edildiğini söyledi.  Savcı Mirzabey, sanık Nurçin Birğin’in düzenlediği sahte belgeler ile toplam 2 bin 73 adet dosya da 726 bin 898 lira haksız menfaat temin ettiğinin tespit edildiğini ve her iki sanığında cezalandırılmalarını talep etti.

TEK BAŞINA İŞLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Cumhuriyet savcısının mütalaasından sonra Edirne Belediye Başkanlığı adına dosyayı takip eden Avukat Vildan Akdemir, sanıkların cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmalarına karar verilmesini talep etti.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bülent Çelik, yargılamanın sona ereceğini bildirerek sanıklara ve avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını ve son sözlerini sordu.

Sanık Nurçin Birğin’i savunan Avukat Özgür Yıldırım, dolandırıcılık suçunun unsurlarının oluşmadığını, belediye meclisinin depozito alınmaması yönünde karar aldığını ve toplumun bunu bilmesi nedeniyle aldatma ihtimalinin bulunmadığını söyledi. Dosyada 2 bin 73 kez atılı suçun işlendiği yönünde iddia olduğunu, ancak belgelerin incelenmesi durumunda iğfal kabiliyetinin olmadığını, belgelerdeki imzalamaların bakkal dükkanı gibi ezik çizik ve karalanmış vaziyette olduğunu beyan eden Avukat Özgür Yıldırım, müvekkilinin suçu tek başına işlemediğini anlatarak, “Kendisi ile beraber aynı suça iştirak eden diğer kişiler hakkında soruşturma devam etmektedir, müvekkilinin bir kısım evraklarda hakkında suç bulgusu olsa bile aynı yerde çalışan personelin katılımı olmadan bu miktarda bir eylemin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Tek tek kimlerin ne şekilde sorumlu olduğu savunmalarda anlatıldı. İzinli olduğu döneme ait evraklardan dahi suçlama getirildi.” şeklinde savunma yaptı.

Sanık Nurçin Birğin ise mahkeme heyetine önceki savunmalarını tekrar ettiğini, avukatının savunmalarına katıldığını söyleyerek, “Ben sadece kendi imkânlarım ve olanaklarım içinde delillerimi sundum ve savunmamı yaptım. Belediye zaten bu işin içinde kimler olduğunu gayet iyi biliyor. Ben sadece O.K.’nin mesajları elimde olduğu için onları sundum. Diğer kişilerinde ortaya çıkartılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyorum.” dedi.

SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİK

Sanık O.K.’nin Avukatı Çağrı Muştu ise, savcının mütalaasını kabul etmediklerini, suçtan kurtulmak için diğer sanığın müvekkilinin ismini verdiğini ifade ederek, olaya ne şekilde müdahil oldukları yönünde ve suç işlediği yönünde yargılama sürecinde ortaya delil konulamadığını söyleyerek, “Müvekkilimin hazırladığı, imzaladığı belge ve aldığı para yoktur. Dosyadaki evraklar müvekkilin işe başlamasından önceki tarihe aittir. Azmettirme söz konusu değildir.”dedi.
Sanık O.K. ise son savunmasında, önceki beyanlarını tekrar ettiğini, avukatının savunmasına katıldığını söyleyerek, “Ben kimseyi azmettirmedim. Nurçin Birğin’in hesabından farklı kişilere yüklü miktarlarda para gönderilmiş ben bu kişileri tanımıyorum. İsimlerini dahi bilmiyorum. Ben azmettirmiş isem tanımadığım insanlara niye para gönderttireyim.” diye kendini savundu.

11 YIL 8 AY HAPİS

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bülent Çelik, dosyadaki delillerin toplaması, savunmaların alınması üzerine açık yargılamanın bittiğini söyleyerek heyetin oy birliği ile aldığı kararını açıkladı.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Nurçin Birğin hakkında, Nitelikli Dolandırıcılık suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün hapis ve 109 bin 375 gün adli para cezasına hükmetti.
Heyet daha sonra gün karşılığı verilen cezayı günlük 20 liradan paraya çevirerek sanığın 2 milyon 187 bin 500 lirayı ikişer ay arayla 12 eşit taksitte ödemesini kararlaştırdı. Sanık Birğin’e heyet tarafından taksitleri süresinde ödememesi halinde cezanın hapse çevrileceği uyarısı yaptı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ayrıca sanık Nurçin Birğin’in, Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 4 yıl 4 ay 15 gün hapsine hükmetti.

Mahkeme Nitelikli Dolandırıcılık suçundan yargılanan tutuksuz sanık O.K.’nin ise hakkında her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil olmadığından beraatına karar verdi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.