DOLAR 32,3402 0.27%
EURO 35,1387 -0.02%
ALTIN 2.308,661,38
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22852382,30%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem kurbanları dualarla anıldı

Deprem kurbanları dualarla anıldı

ABONE OL
1 Şubat 2020 11:29
Deprem kurbanları dualarla anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yarı yıl tatili dolayısıyla düzenlenen, “Gençliğe Değer Projesi”ne katılan öğrenciler, Elazığ’da yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlar için dua okudu.

Edirne İl Müftülüğü tarafından organize edilen Gençliğe Değer Ara Dönem Kış Kampı Programının finali Selimiye Camiinde yapıldı. Tarihi camiide depremde hayatını kaybedenler içinde dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen Gençliğe Değer Ara Dönem Kış Kampı Programının okulların açılış zamanı gelmesiyle finali yapıldı. Kentte de İl Müftülüğünün organizasyonun da dün tarihi Selimiye Camiinde Cuma namazı öncesi bir etkinlik düzenledi. Saraçlar Caddesi Kuran Kursu öğrencileri camide Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiir ve ilahiler okudu. Burada bir konuşma yapan, İl Müftüsü Emrullah Üzüm; “Bugün, Selimiye’de Edirne’nin il ve ilçelerinden çeşitli okullardan gönüllü olarak kampımıza katılan öğrencilerimiz hepimizin hissiyatlarına tercüman oldu. Önce 3 hafız öğrencimiz Yasin-i Şerif okudular. Elazığ ve Malatya’da depremde şehit olan kardeşlerimizin ruhları ve bütün ruhları için Allah kabul eylesin. Allah o şehitlerimize mahşerde sevgili Peygamber Efendimizle beraber buluşmayı nasip etsin. Geride kalanlara, yaralılara acil şifalar versin. Şehit ailelerimizin tamamına sabır versin. Beş günlük bir çalışma yaptık. Tatillerini böyle bir çalışmayla değerlendirdiler. Çocuklar tatilde mutlaka hem eğlenerek hem oyunlar oynayarak vakit geçirmeli. Bu kampta bilgileri tazelediler ve bir yarışma yaptılar. Program sonunda düzenlene yarışmalarda; öğrenciler, birinci Muhammet Emin Kılıç tam altın, ikinci Salih Eryılmaz yarım altın, üçüncü Yusuf Sidim çeyrek altınla ödüllendirildi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.