DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074200-1,99%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depremde hayat kurtaran önlem

Depremde hayat kurtaran önlem

ABONE OL
19 Ekim 2021 15:48
Depremde hayat kurtaran önlem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem alınması gereken tedbirleri bir kez daha gündeme getirdi. Edirne Trafik Eğitim Parkını ziyaret eden öğrencilere AFAD ekipleri tarafından deprem anında hayat kurtaran “Çök Kapan Tutun” hareketi uygulamalı olarak gösteriliyor.

İzmir’de meydana gelen deprem tüm Türkiye’yi derinden sarsarken, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir ziyaretçi kabul etmeyen ve geçtiğimiz ay öğrencilere kapılarını açan Edirne Trafik Eğitim Parkın’da öğrencilere trafik eğitiminin yanı sıra depremde alınması gereken önlemlerde anlatılıyor.

Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Edirne Müdürlüğü’nde görevli ekipler tarafından Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret eden öğrencilere, deprem anında hayat kurtaran “Çök Kapan Tutun” hareketi uygulamalı olarak gösterilirken, depremde alınacak olan basit önlemlerin ne kadar hayati olduğu anlatılıyor.

“ÇÖK KAPAN TUTUN” HAREKETİ NEDİR?

Çök, kapan, tutun hareketi başta deprem, uçak kazası, heyelan, bomba patlaması ve bomba tehdidi, yıldırım ve hortum gibi tehlikelerde uygulanır. Eğer bina içerisindeysek depremi hissettiğimizde ayakta durmamalı, kesinlikle; oradan oraya koşmamalı, balkona çıkmamalı, merdivenden inmemeli, asansöre binmemeli, pencere ve balkondan atlamamalıyız. “Çök”üp sağlam bir nesnenin altına girin veya yanına geçin. Özellikle sırtınız pencerelere dönük bir şekilde “Kapan”ıp başınızı ve ensenizi düşen cisimlerden koruyun. Sarsıntı sona erene kadar, sallanan nesneyle beraber hareket edebilmek için nesneye “Tutun”un. Nesneyi tutan kollarınızın üzerine yüzünüzü koyarak uçuşan cisimlerden gözlerinizi ve yüzünüzü koruyun.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.