DOLAR 32,3518 0.3%
EURO 35,1294 -0.06%
ALTIN 2.307,711,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22886123,32%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depremzedeler için kadın dayanışması

Depremzedeler için kadın dayanışması

ABONE OL
9 Mart 2023 10:00
Depremzedeler için kadın dayanışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de  Dünya Kadınlar Günü’nde Edirneli kadınlar önemli bir dayanışma örneği göstererek, depremden etkilenen vatandaşlar için kermes düzenledi. Kentteki çeşitli merkez ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kermesin tüm geliri depremden zarar gören vatandaşlara bağışlanacak.

Ülkemizi yasa boğan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılabilmesi için tek yürek olundu. 8 Mart dünya Kadınlar Günü’nde Edirneli kadınlarda Belediye öncülüğünde önemli bir dayanışmaya imza attı.

Tüm geliri depremden zarar gören vatandaşlara bağışlanmak üzere; Edirne Belediyesi, belediye personeli, Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi, Edirne Belediyesi Morev Kadın Atölyesi, Üretici Kadınlar Pazarı ve Emek Pazarı ile sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kermes düzenlendi.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen kermese vatandaşlar da yoğun ilgili gösterirken açılan stantları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ile birlikte ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Recep Gürkan, düzenlenen kermesin tüm gelirinin depremden zarar gören vatandaşlara bağışlanacağını belirterek, “Edirneli kadınlarımız bir kez daha yüreklerinden gelerek yaptıkları dayanışmayı ortaya koyuyorlar. Dayanışma yaşatır, diyerek bu çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Ailedeki taşıyıcı kolonun anne olduğunu belirten Başkan Gürkan, evin ve yaşamın yükünü çekenin de kadın olduğunu söyledi.

Gürkan, “Kadın, evladını nasıl yetiştirirse o evlat yaşam boyu o çizginin üzerinde ilerler, o kuralların, o kriterlerin içerisinde ilerler. O yüzden hep şunu savunduk. Cumhuriyet, 100 yıldır bunu savunuyor. Kadının olmadığı bir toplumun kalkınması mümkün değil. Kadının erkeklerle eşit şartlarda ve eşit haklarda olmadığı bir toplumun ilerlemesi mümkün değil. O yüzden kadınların en önemli görevi toplumun bütün dinamiklerini, bütün parametrelerini, kriterlerini belirlemeleri ve bunları yaşama geçirmeleri. Kadının olmadığı bir yerde zarafet olmaz, kadının olmadığı yerde nezaket olmaz, kadının olmadığı yerde asalet olmaz, güzellik olmaz, incelik olmaz. Kadın yaşamı düzenleyen bir varlık. Yaşamın her alanını düzenleyen bir varlık, kadın. Yaradan kadına hiçbir canlıya vermediği bir özellik vermiş, yaşamın sürdürülmesi. Doğurganlık özelliği vermiş. O soyun devamını kadına bahşetmiş yaradan” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları bir kez daha saygı ve rahmetle andığını belirten Başkan Gürkan, “6 Şubat’ın ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Edirne’de de Edirneliler olağanüstü bir çaba ve dayanışma gösterdiler. Muhteşem bir dayanışmanın altına imza attılar. Burada etnik kimlik, siyasi görüş ayrılıkları, mezhep çatışmaları yok. Herkes elinde, evinde, yüreğinde ne varsa ortaya koydu. Ve o bölgedeki depremzedeler ile paylaştı ve paylaşmaya devam ediyor” dedi.

Deprem bölgesinde ısınma, barınma ve gıda sorunun olduğuna dikkat çeken Başkan Gürkan, “Bölgeye göndermek için 10 bin paket gıda paketi hazırlandığını belirten Gürkan, “Dayanışma yaşatır. O bölgeyi gören birisi olarak söylüyorum. İnanamayacağız kadar büyük bir tahribat, yıkım var. Büyük dramlar var. Bir şehrin neredeyse tamamı yok” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.