DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.491,090,28
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20728290,40%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Derin, yaşama tutunamadı

Derin, yaşama tutunamadı

ABONE OL
7 Temmuz 2022 11:15
Derin, yaşama tutunamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de uzun bir süredir SMA Tip-1 kas hastalığı ile mücadele eden Ahmet ve Özge Demir çiftinin kızları Derin, yaşama veda etti. Demir ailesi kızları Derin’in tedavi olabileceği ilaca kavuşturmak için uzun bir süredir kentin farklı noktalarında yardım kampanyası düzenliyordu.

SMA Tip 1 hastası kızları Derin’in tedavi olabilmesi için her gün sokaklarda yardım standı açan Demir ailesi, tedavi parasının yüzde 36’sını toplayabilmişti. Ancak 8 cihaza bağlı şekilde yaşayan ve minik bedeni gün geçtikçe yorgun düşen Derin, yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti.

Derin, dün Tekirdağ’ın Malkara ilçesi’ne bağlı Izgar köyünde, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

GÜRKAN, “AFFET BİZİ KIZIM, AFFET…”

Derin’in vefat haberi başta Demir ailesi ve yakınlarını yasa boğdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da üzüntüsü sosyal medya hesabından paylaştı.

Gürkan, paylaşımında, “Evladımız, Derin’imiz Melek Oldu! Güne çok acı bir haberle başladım. Her şeyden önce bir baba olarak yüreğim yanıyor. SMA Tip-1 kas hastalığı ile mücadele eden Derin bebeğimizi, evladımızı kaybettik. Derin’i tedavi olacağı ilaca kavuşturamadık. Affet bizi kızım, affet…” ifadelerini kullandı.

ANNE DEMİR, EDİRNELİLERE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Derin’in annesi Özge Demir, geçtiğimiz haftalarda açtıkları yardım standında gazetemize verdiği röportajda, kızları Derin’in 8 cihaza bağlı şekilde yaşadığını ve gün geçtikçe yorgun düşmeye başladığını belirterek, “Edirne’deki iş insanlarından Derin’e sahip çıkmalarını, elinden tutmalarını istiyorum. Edirne olarak bu kampanyayı çok rahat bitirebiliriz. Eğer herkes elini vicdanına koyup, maddi bütçesi yettiği kadar Derin’e destek olursa bu kampanya bugünde biter, yarında biter. Derin sadece benim evladım değil, Edirne’nin bebeği” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.