DOLAR 32,3141 0.19%
EURO 35,0862 -0.15%
ALTIN 2.277,470,01
BIST 8.986,902,05%
BITCOIN 22782851,11%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Devlet Hastaneleri, koronavirüse karşı mücadelede yeterli mi?

Devlet Hastaneleri, koronavirüse karşı mücadelede yeterli mi?

ABONE OL
21 Mart 2020 16:17
Devlet Hastaneleri, koronavirüse karşı mücadelede yeterli mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Yunanistan’ın Arta Hastanesi’nde 40 doktor ve hemşire karantinaya alındığı, hastanenin virüs testi yapamadığı için karantinaya alındığı bildirildi.

Yerel haber kaynaklarına göre, önceki gün öğle saatlerinde gerçekleşen olayda Arta hastanesindeki doktorların ve hemşirelerin koronavirüs şüphesiyle gelen bir hastayla gerekli önlemleri almadan ilgilenmeleri sonucunda karantinaya alınmalarına sebep oldu.

Peki olaylar gerçekte nasıl gerçekleşti ve Patra’daki hastane personelinin karşılaştığı risklerin ne olduğunu nasıl bilmiyordu?
Olayın iç yüzü hastane çalışanları derneğinin başkanı sayesinde aydınlığa kavuştu.

Arta Hastane Çalışanları Derneği Başkanı Leonidas Georgios basına yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:
“Atina’ya seyahat eden 70 yaşındaki Arta köy sakinlerinden biri pazar günü akciğer ödemi semptomları ile hastanemize geldi. Olay, başlangıçta patolojik bir olay olarak değerlendirildi. Hastanın klinik tablosundaki hiçbir şey covid-19 virüsünün olduğunu göstermedi. Tüm EODY talimatlarını kesinlikle uyguladık. Bunlara dayanarak onu acil serviste muayene ettik. Radyografileri zatürre olduğunu göstermedi. Hastanın yoğun bakım ünitesine girmesi gerektiğinde de verilen talimatlar dahilinde kendisinden koronavirüs için bir örnek aldık. Büyük sorun, testin cevaplarını alana kadar harcadığımız zamandı. Burada Arta’da en yakın laboratuvarımız Rio’da. Sonuç almak 30 saatimizi aldı. Biz böyle iş yapamayacağız. Test salı sabahı bizden erken saatlerde çıktı ve çarşamba öğleden sonra geç olarak bize sonuç geldi. Testten pozitif sonuç alır almaz, hasta Yanya’daki yerel hastaneye götürüldü. Hastanemiz dezenfekte edildi ve 41 hasta, 13 doktor ve 28 hemşire bir hafta karantinaya alındı. Gerçek şu ki, gerekli malzemeleri çok kısıtlı aldığımızdan dolayı onları yoğun bakım üniteleri ve şüpheli vakalarda kullanabilmek için herkesten saklıyoruz. Ve tüm bunlar böyle bir savaşın içindeyken. Hastalardan örnek göndermek için daha fazla ve daha yakın laboratuvarlara ihtiyacımız var. Aksi takdirde hem hastayı kaybedeceğiz hem de vakaları çoğaltmış olacağız”
(http://milletgazetesi.gr)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.