DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055620-1,08%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Devlet Konservatuvarı kep attı

Devlet Konservatuvarı kep attı

ABONE OL
19 Haziran 2023 14:13
Devlet Konservatuvarı kep attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, sanatçılarını düzenlediği görkemli mezuniyet töreniyle uğurladı. Mezuniyet coşkusunun yaşandığı törende, öğrencilerin kep atma sevincine aileleri de ortak oldu.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Devlet Konservatuvarı birincisi İrem Güler, mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu taşıdıklarını belirterek, geleceğe en iyi şekilde hazırlandıklarını ve başarılı olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesinin köklü tarihi ve kadim gelenekleri olan bir üniversite olduğunu, öğrencilerin de bu geleneğin içerisinde alanlarında uzman hocalar tarafından tam donanımlı olarak geleceğe en iyi şekilde hazırladığını vurguladı.

Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer konuşmasında Konservatuvar hocalarına ve ailelerine de teşekkür ederek “Sevgili hocalarım, öğrencilerimizin, yenilikçi fikirlerle nitelikli ve donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarında göstermiş olduğunuz çaba ve emeklerden dolayı sizleri tebrik ederim” dedi.

Mezuniyet törenine video mesaj yoluyla katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Devlet Konservatuvarının yurt içi ve yurt dışında katıldıkları her organizasyonda Trakya Üniversitesini gururla temsil ettiğini belirterek, başarıda emeği geçen öğretim elemanları ve öğrencileri tebrik etti.

Törende konuşmaların ardından ilk olarak dereceye giren öğrencilerin hazırladıkları müzik dinletisine yer verildi. Okullarını dereceye tamamlayan İrem Güler, Tezcan Erdem Suiçmez ve Ilgaz Ok birbirinden değerli eserlerini salonu dolduran aileleri için seslendirdi. Genç sanatçılar, aileler ve katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Ardından Yaylı Çalgılar Grubu sahne alarak izleyicilere keyifli bir dinleti sundular.

Tören, fakültelerinde dereceye giren öğrencilere plaketlerinin takdim edilmesi ve mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.