DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20696781,16%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Devrim Yasaları’nın 97. Yıldönümü

Devrim Yasaları’nın 97. Yıldönümü

ABONE OL
4 Mart 2021 11:02
Devrim Yasaları’nın 97. Yıldönümü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi, Cumhuriyetin saygın, yetkin, üretken yurttaşlarını yetiştirmeyi hedefleyen 03 Mart Devrim Yasaları’nın yıldönümünde dernek binasında basın açıklaması yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Çekiç yaptığı konuşmada, 03 Mart 1924 Cumhuriyet Tarihi’nin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ve bu tarihte yasalaşan üç önemli kanunun çağdaş, demokratik, laik ve hukukun üstünlüğüne dayalı devlet yapısının temelini oluşturduğunu söyledi.

“Çözüm Atatürkçü Düşüncedir” diyen Çekiç; “Sorunlarımız vardır. Atatürkçü Düşünce ile Türkiye Cumhuriyeti yeniden inşa edilecek ve Devrim Yasaları ödünsüz uygulanacaktır. İnanıyoruz. Kararlıyız” diye konuştu.

Devrim Yasalarıyla çağdaşlaşma yolunda büyük bir adım atıldığını, siyasetle din arasındaki ilişkinin tamamen ortadan kaldırıldığını belirten, Çekiç; “Toplumun ümmet olmaktan millet olmaya dönüşümü için harekete geçilmiş, Ulus Devlet olmanın temeli oluşturulmuştur” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

Devrim Yasaları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Laik, Demokratik düzenin temelidir.

Devrim Yasaları, Cumhuriyet’in saygın, yetkin, üretken yurttaşlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Amaç; aydınlanma, kadın-erkek eşitliği, aklın ve bilimin egemenliği, bağımsızlık, özgürlük ve onurlu yaşamdır.

“DİNSELLEŞTİRİLMİŞ BİR EĞİTİM TOPLUMU AYRIŞTIRIR”

Öğrenim Birliği (Tevhid-i Tedrisat) yasasıyla Türk Milleti’nin ortak bir eğitim potasından geçirilerek, aynı ulusal değerleri sahiplenmesi, yurttaşlık bilincinin yerleştirilmesi süreci başlatılmıştır. 97 yıl sonra eğitimimizin geldiği nokta ne ulusal ne de laiktir! Dinselleştirilmiş bir eğitim, toplumu ayrıştırmanın en önemli unsurudur. Devrim Yasaları Anayasamızın 174. Maddesi ile korunuyor olmasına rağmen Öğrenim Birliği Yasası bugün fiilen uygulanmamaktadır.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ ŞEYHÜLİSLAM GİBİ SÜRDÜRÜYOR”

Şeriye ve Evkaf Vekaletinin kaldırılarak yerine kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, görevini Laik Cumhuriyet Yasalarının tanımladığı gibi değil, Şeyhülislam gibi sürdürmektedir. Uygulamaları ve açıklamalarıyla Atatürk düşmanlığını, Devrim Yasaları’na karşıtlığını ortaya koymaktadır. Halifeliğin kaldırılması devletin laikleştirilmesi için yapılmış bir devrimdir. Bugün din, açık açık siyasetin odağı haline getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Devrim Yasaları ile kazandığı Ulus Devlet ve Laik Cumhuriyet nitelikleri yok edilmek istenmektedir. Yapılanlar son derece tehlikelidir.

“HİLAFET ÖZLEMİYLE YANIP TUTUŞANLARA KARŞI CUMHURİYETE VE DEVRİM YASALARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Ulusal kimliklerini yitirmiş toplumlar sömürge olmaya mahkumdur. Laiklik, demokrasinin güvencesidir. Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı olan iktidarın, Yeni Anayasa, Kurucu Anayasa söylemlerini, sıradan bir gündem değiştirme olarak yorumlamak son derece yanlıştır. Hedeflerinde Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni bitirmek vardır. Hilafet özlemiyle yanıp tutuşanların karşısında Cumhuriyete ve Devrim Yasalarına sahip çıkmak ya da çıkmamak; geleceğimizi belirleyecektir. Yol ayrımına gelinmiştir. Görev Türk Milletinindir”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.