DOLAR 32,5536 0.01%
EURO 34,9405 0.28%
ALTIN 2.423,950,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093207-3,04%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dil balığı tezgahta

Dil balığı tezgahta

ABONE OL
18 Şubat 2020 10:28
Dil balığı tezgahta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avlanma yasağı kalkan dil balığı, Balıkpazarı’nda ki tezgahlarda kilosu 40 liradan yerini aldı. Kılçığı olmadığı bilinen ve en temiz sularda yetişen dil balığının ise en lezzetli balıklar arasında yer aldığı da aktarıldı.

“KILÇIKSIZ OLAN DİL BALIĞI TEZGAHLARDA”

Yasem Balıkçılık’ta çalışan Feridun Bistiren, dil balığının 1 Şubata kadar avlanmasının yasak olduğunu belirterek, “ 1 Şubattan sonra avlanma yasağı kalkınca bu balık lezzetli bir balık olduğu ve çocuklar için de çok iyi olduğu için talebi arttı. Balık satışlarımız güzel normal dil balığı açısından da diğer balıklar açısından da güzel. Dil balığı gerçekten çok güzel ve lezzetli bir balık.  Aynı zamanda kılçığı da olmadığından çocuklar için birebir bir balık.  Tava balığıdır bu. Yağlayıp tuzlayıp tavada pişiriyoruz. Kum balığıdır bu. Genelde kıyıda bizim Saroz’un balığı bu. Enezden geliyor bize bunlar. Dünyanın en temiz denizlerinden bir tanesi kendi kendini temizleyen bir denizdir. Balıklar da bu yüzden lezzetli” dedi.

Dil balığının normalde kilosunun 60 ile 70 lira civarında olduğunu ancak şuan bol çıktığı için 40 liradan satıldığını belirten, Bistiren, “Gnüne göre değişiyor. 20 liradan 60liraya kadar dil balığı var. Bugün kilosu 40 lira. Diğer balık çeşitleri levrek çupra zaten bunlar genelde standart fiyatlar. Bunların alış fiyatları yüksek olduğu için satışları da yüksek oluyor. Levrek 35 lira, çupra balığı 40 lira. Bunun yanı sıra yerli somon başladı. Yerli somonlarımız var. Çok lezzetli bir balık.  Aynı zamanda kılçıksız bir balık. O da bizim yerli kendi malımız. Karadeniz malı. Şu anda 35 lira kilosu. Hiç kılçık olmayan ithal somonun kilosu 70 lira. Yerli somonun kilosu 35 lira. O da çok yeni yeni başladı onlarda çıkmaya.  Daha önceden çiftlik vardı.  Almıyoruz onları zaten denizi başlayınca bunların onlardan almaya başladık yavaş yavaş. Onlarda zaten kılçıksız balık herkes için iyi bir balık yani hamile kadınlar için çocuklar için iyi, vatandaş için iyi lezzetli bir balık somon balığı. Tezgâhın en pahalısı şu anda somon balığı. O da Norveç’ten geldiği için. İthal balık olduğu için kilosu 70 lira şu anda. Karadeniz hamsimiz var. Çoklu balıklar. Onların kilosu 15 lira. Karadeniz’den yerli canlı hamsimiz var. Yeni geldi. Onun kilosu 30 lira. İstavrit 25-30 lira civarında değişiyor. Barbun balığı var çok lezzetli. Kilosu 20 lira şu anda. İthal uskumrumuz var 10 lira. Yerli palamudumuz var 30 lira” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.