DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9739 -0.31%
ALTIN 2.324,380,23
BIST 9.124,330,49%
BITCOIN 2261730-0,46%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diş Hekimliği Fakültesi kep attı

Diş Hekimliği Fakültesi kep attı

ABONE OL
28 Haziran 2022 16:05
Diş Hekimliği Fakültesi kep attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen tören ile mezuniyet heyecanı yaşandı. 2021-2022 Akademik Yılı’nda mezun olan genç diş hekimleri, ailelerin de katıldığı törenle geleceğe uğurlandı.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet coşkusu ve gururunu bir arada yaşadı. Törende, mezun olan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. Diploma alan ve mezun olmanın haklı gururunu yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri Doç. Zerrin Tan, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Yavuz ve Merve Kuşoğlu’nun mini dinletisinin ardından mezun öğrencilerin eğitim-öğretim yaşamlarından kesitler sunan fotoğraf ve videoların yer aldığı sunuma yer verildi.

Törende daha sonra mezun öğrenciler adına fakülte birincisi Fatma Yiğit bir konuşma yaptı.

Mezun öğrencilerle birlikte aynı heyecanı yaşadıklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Hayat boyu unutmayacağınız anıları burada biriktirdiniz. Bu nedenle okulunuz, üniversiteniz ve Edirne ile hiçbir şekilde bağlantınızı koparmayacağınızı, meslek hayatınızı etik değerlerden ve bilimsellikten ödün vermeden sürdüreceğinizi umut ediyor, hepinize cesaretle başladığınız bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir, “YÖK’ün Mezun Başarı Atlası Sistemi değerlendirmelerine göre fakültemiz, 2021 Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS ) başarı sıralamasında Türkiye ve KKTC’de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 1’inci sırada yer almıştır.” şeklinde konuşarak mezun öğrencileri, ailelerini ve akademisyenleri tebrik etti.

Törende ilk olarak 2020-2021 yılında mezun olan öğrencileri temsilen Arş. Gör. Şebnem Buse Candar, Arş. Gör. Burak Baran Akşit ve Arş. Gör. Ahmet Kerem Eren’e çiçek takdim edildi. Ardından 2021-2022 Akademik Yılı Diş Hekimliği Fakültesi birincisi Fatma Yiğit ile mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Meslek yemininin edilmesiyle birlikte mezun olan genç diş hekimleri, büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattı.

Mezuniyet törenine Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Rıza Ferhat Karabulut, Trakya Üniversitesi Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seyfettin Dalgıç, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve yakınları katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.