DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062832-0,48%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Dişimizi sıkalım, ameliyat bitecek”

“Dişimizi sıkalım, ameliyat bitecek”

ABONE OL
24 Ocak 2023 11:36
“Dişimizi sıkalım, ameliyat bitecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Abdurrahman Mahallesi Muhtarı Şaban Ergit, altyapı çalışmasını değerlendirirken, su kesintisi sebebiyle tepki gösteren mahalle sakinlerine sabır çağırsında bulundu. Mahalle muhtarı Ergit, az daha dişimizi sıkalım, ameliyat bitecek mahallemiz iyileşecek ifadelerini kullandı.

Birkaç gündür su kesintisinin yaşandığı Abdurrahman Mahallesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, mahalleli yaşanan su kesintisinden dolayı oluşan mağduriyetten dolayı tepkili. Edirne Abdurrahman Mahallesi’nde gerçekleşen alt yapı çalışmasıyla ilgili mahallelilere seslenen Mahalle muhtarı Ergit, az daha dişimizi sıkalım, ameliyat bitecek mahallemiz iyileşecek diye belirtti.

“AMELİYAT BİTİNCE MAHALLEMİZ İYİLEŞECEK”

Muhtar Ergit, “Mahallemizde biliyorsunuz altyapı çalışmaları, en büyük hızla bizim mahallede şu anda. Çünkü Paşaçayırı denen mevkide bizim kuyularımız var Edirne’ye ait içme sularıyla ilgili. Bir de biliyorsunuz ki Kayalı Barajı’ndan gelen Süloğlu Barajı’ndan gelen su hattı var. Bu Kirişhane’de bulunan Paşaçayırı’ndaki kuyulardan suyu yeni yapılan depolara aktarmak için  yeni bir hat geçiyor. Daha evvelden bir hat vardı ama çok eskiden olduğu için zaman zaman büyük patlamalar ile karşılaşıyordu. Şimdi bunlar döşendiği zamanlar işler düzelecek. Fakat şu anda bizim mahallemizden geçen o büyük boru geçerken tabi alt yapıda bulunan diğer evlere verilen sulara ait boruların zedelenmesi ile haliyle onu yapmak için onarmak için ana hatlardan kesilip kapatılıp yapılıyor. Muayyen bir zaman böyle vatandaşlarımız susuz kalmaktalar. Tabii kimse istemez bunun böyle olmasını ama bunun da yapılması lazım. Yani içeride bir hastalık var. Bu hastalığa gidermek için bu ameliyat şart. Bunun olması lazım. Çok az kaldı. Ameliyat bitecek mahallemiz iyileşecek. Şimdi mahallemizde birkaç gün daha devam edecek. Bu birkaç gün sonra artık bu ana caddeyi yeni ismiyle Atatürk Bulvarı’nı aşacak ve karşıdaki mahalleye geçecek. Ondan sonra bizim mahallemizdeki borular herhalde sıkıntısız kalacaktır. Artık evlerimize su kesintisi olmayacak. Çünkü öbür tarafa geçtiğinde tabii ki bu boruların anahtarları var, vanaları var. Bu vanalar oradan kapatılıp oranlarda bir arıza olursa o vanadan kapatıp bizim bu taraflar etkilenmeyecek.  Birkaç gün daha sabretmemiz lazım diye düşündüm. Bayağı sıkıntı çektik ama olacak. Çünkü bu ana borunun da bizim mahallemizden geçmesi bu suların kesilmesi de bizim şansımıza oldu. Bütün mahallenin hatırına susuz kalıyoruz. Tüm Edirne  bu su kesintileri, su arızaları sıkıntısından kurtulacak. Yani çok nadir böyle patlamalar olur, kesintiler olur. Daha önce konmuş demir borular küflenmiş içleri küf içinde kalmış, daralmış. Yeni borular günümüze göre yapılan sağlam borular. Eskiden böyle borular yoktu” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.