DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050185-0,80%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyabet, İSTÜN’de konuşulacak

Diyabet, İSTÜN’de konuşulacak

ABONE OL
11 Kasım 2020 12:32
Diyabet, İSTÜN’de konuşulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında ‘1. Ulusal Dünya Diyabet Günü Sempozyumu’ düzenlenecek İSTÜN’de diyabet hastalığı, tedavisi ve önlenmesi konusu masaya yatırılacak.
Kurulduğu ilk günden itibaren fark yaratan üniversitelerden biri olmayı başaran İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN), pandemi sürecinde etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Son 20 yılda diyabetli hasta sayısının 7 kat artması üniversitedeki bilim insanlarını harekete geçirdi.
Sağlık alanında önemli konulara dikkat çekmeyi amaçlayan üniversitede Dünya Diyabet Günü kapsamında 14 Kasım Cumartesi günü ‘1. Ulusal Dünya Diyabet Günü Sempozyumu’ düzenlenecek. “Diyabet, Bağışıklık ve Beslenme” temasıyla gerçekleşecek sempozyum, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ergün’ün açılış konuşmasıyla başlayacak. Doç. Dr. Atakan Yeşil “Dünyada ve Türkiye’de Diyabet ve Güncel Tedavi Yaklaşımları”nı, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Günebak “Diyabet Tıbbi Beslenme Tedavisi”ni, Doç. Dr. Elvan Yılmaz Akyüz ise “İmmünonutrisyon”u anlatacak. Kapanış konuşmasını Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Mutlu yapacak.

KATILIM BELGESİ VERİLECEK

Blackboard Collabrate uygulaması üzerinden online gerçekleşecek etkinlik sonunda katılımcılara dijital katılım belgesi verilecek. Kayıt yaptırmanın zorunlu olduğu etkinlik için bağlantı linki e-posta yolu ile iletilecek.
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, 2018 yılında Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulmuş, eğitim hayatına 2020-2021 eğitim öğretim yılında iki enstitü, dört fakülte ve bir meslek yüksek okulu ile başlamıştır. Sağlık sektöründe 30 yılı aşkın süredir edinilen deneyim ve sektör iş birliklerinin sağladığı bilgi birikimi ile kurulan üniversite, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, İlaç Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü ve Lisansüntü Eğitim Enstitüsü ile eğitim vermektedir. 4. nesil üniversite anlayışıyla eğitim verecek olan İSTÜN, mesleki yeterliliğe sahip, kendi yetkinliklerini keşfederek topluma faydalı projeler üretebilen, araştırma odaklı, toplumlara küresel boyutta hizmet veren, tıp ve bilimin en ön saflarında yer alacak mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.