DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20291974,47%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyanet Edirne izcileri kolları sıvadı

Diyanet Edirne izcileri kolları sıvadı

ABONE OL
11 Ekim 2023 10:43
Diyanet Edirne izcileri kolları sıvadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Müftülüğü Türkiye İzci Federasyonu (TİF) Diyanet Edirne İzcileri, Camiiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında anlamlı ve örnek bir faaliyete imza attı.  Diyanet Edirne İzcileri, görevlisi olmayan camilerden biri olan Sarayakpınar Köyü Camii’nde temizlik ve bakım faaliyeti gerçekleştirdi. Diyanet Edirne İzci Lideri Talha Karaca, Emine Karauluç ve Cemalettin İbiş’in öncülüğünde gerçekleşen faaliyette izciler, caminin camlarını silip şadırvanı yıkayarak, alt ve üst katlarda temizlik yaptı

“ÇOCUKLARDA CAMİLERİMİZE KARŞI BİLİNÇ OLUŞMASINI İSTİYORUZ”

Budakdoğanca köyünde görevli imam olan ve TİF Diyanet Edirne İzcileri Lideri Talha Karaca, “Çocuklarda ve gençlerde camilerimize karşı hassas bir bilinç oluşmasını sağlamak istiyoruz. Böylelikle hem caminin temizliğinin yapıldığını hem de çocukların bu anlamlı ve örnek faaliyete katkı sundukları için son derece memnun ve mutlu olduk. Öğrenciler bu faaliyeti bir vefa borcu olarak görerek seve seve yaptılar. Faaliyetlerimize katılmak için bize ulaşabilirsiniz” dedi.

TİF Diyanet Edirne İzcileri’nin bu örnek faaliyeti, liderleri tarafından kendilerine ikram edilen yiyeceklerle sona erdi.

“TİF-DİYANET İZCİLERİ NEDİR?”

2021 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında, izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, çocuk ve gençlere yönelik izcilik kampları konularında farkındalık kazandırmak üzere iş birliği protokolü imzalanmıştı. Bu protokol sonrası ise Türkiye’nin dört bir yanında gençler ve çocuklar izci liderleri ile birlikte birçok faaliyete imza atmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.