DOLAR 32,5582 0.04%
EURO 34,9306 0.18%
ALTIN 2.430,280,31
BIST 9.770,130,49%
BITCOIN 2071688-4,14%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dolandırıcılara karşı afişli uyarı!

Dolandırıcılara karşı afişli uyarı!

ABONE OL
4 Mart 2021 11:05
Dolandırıcılara karşı afişli uyarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne polisi, vatandaşların maddi anlamda canını yakan dolandırıcılara karşı afişler hazırlatarak vatandaşlarımızı uyardı.

Edirne Valiliği ve Edirne Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yaklaşık olarak 30 bin adet bastırılan broşürler, Edirne il geneli ve dış ilçeler de olmak üzere köylere ve en ücra köşelere varıncaya kadar tüm meydanlara, taksi duraklarına, vatandaşların görüp görebileceği bütün her yere dağıtılacak.

Bu kapsamda dün, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından, şehrin en işlek yerlerine asılan afişlerle dolandırıcıların yöntemleri hakkında bilgi veren ekipler, vatandaşlardan bu gibi durumlara karşı çok dikkatli olmalarını istedi.

Kamu spotlarında da belirtildiği gibi polis, asker, savcı ve hakimin hiçbir zaman vatandaşlardan para istemeyeceği hatırlatılarak, bu gibi durumlarda kesinlikle kamu kurumlarına başvurmalarını ve istenilen hesaplara para yatırmamalarını istedi.

Polis ekipleri, vatandaşların yoğunluk oluşturduğu Saraçlar Caddesi’nde yaptıkları bilgilendirmede vatandaşlara, dolandırıcıların kendilerini polis, asker, hakim, savcı gibi saygın meslek gruplarının mensubu olarak tanıttığını hatırlattı.

Bu gibi durumlarda bunlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği belirtilerek, en yakın karakola, emniyete veya jandarma mıntıkasına gidip bununla ilgili müracaatta bulunulabileceğini ya da vakit kaybetmeden telefondan 112’yi arayarak bilgi verilebileceğini hatırlattılar.

Vatandaşlardan Erol Soner, uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek polis ekiplerine teşekkür etti.

Dolandırıcıların özellikle yaşlı kişileri hedef aldığını belirten Soner, “Afişler ve bilgilendirmeler sayesinde yaşlı insanlara bilgiler veriliyor. Dolandırıcıların kullandığı yöntemler anlatılıyor. Böylelikle yaşlılarımız dolandırıcıların hedefi olmaktan kurtuluyor” dedi.

Polis ekipleri esnafa da bilgilendirme afişleri vererek, dükkanlarının camlarına asmalarını talep etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.