DOLAR 32,5423 -0.02%
EURO 34,8247 -0.14%
ALTIN 2.441,490,48
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2110468-2,82%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DSİ’den su kesintisi açıklaması

DSİ’den su kesintisi açıklaması

ABONE OL
26 Kasım 2020 14:46
DSİ’den su kesintisi açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSİ Genel Müdürlüğü, Süloğlu Barajında Edirne’ye 1 yıl yetecek kadar su bulunduğunu açıkladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Edirne’deki 36 saatlik su kesintisine değinerek, “Edirne Belediyesi’nce gerekli vana ve mekanik teçhizat parçaları hazırlanmış olup, bağlantısı yapılacaktır. Kayalıköy Barajı isale hattına bağlantı yapılacağından oradan gelen suyun kesilmesi gerekmektedir. Bağlantı için Belediye 36 saat belirlemiş olup, daha kısa sürede bağlantının bitirilmesi için her türlü tedbir alınmıştır”

DSİ Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliğinden yapan yazılı açıklamada, “Edirne ilimizin içme suyu ihtiyacı Süloğlu Barajı’ndan karşılanmakta iken, Edirne Belediyesi, sudaki mangan miktarının fazla olduğunu, bunun da arıtma maliyetini çok arttırdığını belirterek, şehre Kayalıköy Barajı’ndan içmesuyu vermeye başlamıştır” denildi.

Açıklamada, Kayalıköy Barajı’nın içme suyu yanında sulamaya da hizmet etmesi ve 2020 yılının kurak geçmesi nedeniyle barajda su seviyesinin su alma bacasına kadar düştüğüne dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi;

Bu sebeple şehrin içme suyu sıkıntısı çekmemesi adına Süloğlu Barajı ile diğer barajda bulunan yaklaşık 22 milyon m3 suyun içme suyu olarak şehre verilmesine karar verilmiştir. Süloğlu İsale hattının AÇB borularında çok patlak olması nedeniyle Süloğlu Barajı’nın Kayalıköy Barajı isale hattına bağlanmasına ve burada bulunan 22 milyon m3 suyun ortak isale hattına bağlanmasına karar verilmiştir. Edirne Belediyesi’nce gerekli vana ve mekanik teçhizat parçaları hazırlanmış olup, bağlantısı yapılacaktır. Kayalıköy Barajı isale hattına bağlantı yapılacağından oradan gelen suyun kesilmesi gerekmektedir. Bağlantı için Belediye 36 saat belirlemiş olup, daha kısa sürede bağlantının bitirilmesi için her türlü tedbir alınmıştır. Edirne ilinin yıllık içme suyu ihtiyacı 20 milyon m3 olup. Süloğlu Barajı’nda şehre 1 yıl yetecek kadar su bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.