DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20682760,64%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dualar şehitler ve depremde kaybedilen canlar için

Dualar şehitler ve depremde kaybedilen canlar için

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü dolayısıyla hayatını kaybedenler ve şehitler için Edirne Şehit Aileleri Derneği'nde mevlit programı düzenlendi.

ABONE OL
6 Şubat 2024 11:28
Dualar şehitler ve depremde kaybedilen canlar için
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü dolayısıyla hayatını kaybedenler ve şehitler için Edirne Şehit Aileleri Derneği’nde mevlit programı düzenlendi. Mevlit programına Edirne Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Leyla Vardar Karaduman ve şehit aileleri katıldı. Mevlitte, şehitlerin son arzusu olan kendilerine dua edilmesi ve 6 Şubat depreminin yıldönümü sebebiyle hayatını kaybedenlerinde unutulmadığı belirtilerek program düzenlendiği ifade edildi.

“ŞEHİTLER VE DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MEVLİT”

TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, “Kahramanlarımız şehadete ulaşmadan önce sosyal medyaya düşen videolarında kendilerinin bir isteği olup olmadığı sorulduğunda hiçbir isteğimiz yok sadece bize dua edin diye beyanda bulunmuşlardı. Biz bunu vasiyet olarak kabul ettik. 2 bin rakımlı tepelerde ve 5 metre karın altında göreve giden askerimiz, polisimizle röportajlar yapıldı. Oradaki kahramanlarımızdan olan astsubaya mikrofon uzatıldığında önden gidenlere selam olsun dedi. Bu cümleyi kuran astsubayımız ve yanındaki kahramanların tek istedikleri milletinin onlara edeceği dua olduğunu söylediler. Biz burada şehitlerimizin vasiyetini ve bize verdikleri görevi yerine getirmek için bir araya geldik. 6 Şubat bizi çok büyük üzüntüye boğan Kahramanmaraş depreminin yıl dönümü. Oradaki kaybettiğimiz vatandaşlarımız içinde dualar edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Kuran-ı Kerim okunması ve ilahilerin seslendirilmesinin ardından Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, şehitler ve depremde hayatını kaybedenler için dua okudu. Mevlit programı katılımcılara lokma ikram edilmesiyle son buldu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.