DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046642-2,53%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Yetimler Günün’de iftar buluşması

Dünya Yetimler Günün’de iftar buluşması

ABONE OL
27 Mart 2024 17:29
Dünya Yetimler Günün’de iftar buluşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle, Dünya Yetimler Günü münasebetiyle kentteki sevgi evlerinde kalan çocuklarla iftar sofrasında buluşma organizasyonu düzenlendi. İftar organizasyonuna Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Edirne İl Müftülüğü’nün Sevgi Evleri’ndeki manevi danışmanları ve çocuklar katıldı.

“YAVRULARIMIZ PEYGAMBERİMİZİN VE ALLAH’IN EMANETİ”

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu “Dünya yetimler günü sebebiyle böyle bir iftar programı düzenledik. Böylece yavrularımıza her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da yanlarında olduğumuzu, kendilerine kol kanat gerdiğimizi hissettirmek istedik. Onlar bizim bereket vesilemiz. Onlarla ilgilendiğimiz kadar Allah işlerimizi yoluna koyacak, bunu biliyoruz. Ayrıca yetimlik bize yabancı bir kavram değil. Biliyorsunuz ki güzel peygamberimiz de bir yetimdi ve yetimlerle ilgilenmeyi hep teşvik ederdi. Dolayısıyla biz bu yavrularımızı hem Allah’ın hem de Resulullah’ın birer emaneti olarak görüyoruz. Bu vesileyle; üniversite öğrencileri, depremzede aileler, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerimiz ve mahalle halkına yönelik Fatih Camii’mizin altındaki iftar yemeğinin verilmesini sağlayan Vakıtlar Bölge Müdürlüğümüze, her akşam gelen misafirlerimizle ilgilenen Kur’an kursu öğreticilerimize, din görevlilerimize ve manevi rehberlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programa katılan çocuklara müftülük tarafından çeşitli hediyeler takdim edilirken, manevi danışmanlar da bu anlamlı organizasyondan ötürü duydukları memnuniyeti müftülüğe ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.