DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20633871,02%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Duyarlılık sektörü hareketlendirdi

Duyarlılık sektörü hareketlendirdi

ABONE OL
25 Şubat 2020 12:29
Duyarlılık sektörü hareketlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmaması için yem ve mama alan duyarlı vatandaşlar sayesinde, evcil hayvan ürünü sektörü de ekonomik olarak hareketlendi. Birçok hayvanseverin ve sosyal medyada ki çağrılar üzerine, sokak hayvanlarını beslemek için vatandaşlar kuru mama ve yem satışlarına da etki edecek bir artış gerçekleştirdi. Evcil hayvan ürünü satan dükkanlarda akvaryum, yemlik, kafes ve kafes ürünleri, tasma gibi ürünlerden kazanç beklenirken, bu sektörü hareketlendiren ise sokak hayvanları için mama ve yem alan hayvanseverler oldu.

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA TALEBİ FAZLA”

Son günlerde tüm ülke geneli gibi kendilerinin de zor bir süreçten geçtiğini ancak hayvanseverlerin sokak hayvanları için gösterdiği duyarlılık sebebiyle günü kurtardıklarını Tarihi Ali Paşa Çarşısı esnaflarından Mercan Akvaryum sahibi Çağdaş Keskin “halkımız sokak hayvanları için gerekeni yapıyor, temin ediyorlar. Kapıların önlerine, bahçelere, parklara kuru mamalar koyuyorlar. Evcil hayvanlara göre sokak hayvanları için alınan mama talebi daha fazla. Bu sağduyulu hareketi de bir kuruma ya da derneğe bağlı değil dışarıdaki vatandaşlarımız yapıyor. Günde ortalama sokak hayvanları için yarımşar kilo alıp, kapısının önünde ki hayvanlara götürüyor. Bu tabi kedi köpeğe göre değişiyor. Mesela kediler daha az yer köpeklere göre. Çöplük beslemeleri yapıyorlar. O raya çuvallarla alıp götüren var. Bizim işimize de katkı sağlayan aslında sokak hayvanlarını besleyen insanlar. Bizde ki fiyatlarda tavukçulardan aldıkları çiğ etlere göre uygun. Kilosu 7 lira ile 10 lira arası değişiyor. Genellikle bu sağduyulu vatandaşlar kiloyla alıyorlar. Taze taze alıyorlar, aroması da kaçmamış oluyor”dedi.

“GÜNÜ KURU MAMA VE YEMLE KURTARIYORUZ BEREKET VERSİN”

Sadece kedi ve köpek değil kuşları da beslemek için yem alanlarında olduğunu belirten Keskin “Kuş yemlerine de ilgi var. Halkımız Saraçlar Caddesi’nde, Selimiye Cami çevresinde ki güvercin ve kumruları besliyorlar. Bazısı kendi bahçesine koyuyor, camına koyan var. Doğa kuşlarını besleyenler var. Yemlerde 2 lira ile 5 lira arasında değişiyor. Kafes, kuş, balık, akvaryum satışından daha çok sokak hayvanları için alınan mama ve yem satışları ile kazanıyoruz. Sektör bunun üzerinde dönüyor. Bu satışlarla kazanabiliyoruz, kısaca günü kurtarıyoruz. Bereket versin. Birçok vatandaşa da çağrım, bu sokakta ki hayvanlar sahipsiz. Bulursa yiyebilecek. Sessiz dostlarımız onlar bizim. Kapının önüne koyarsan hayvan yiyecek. Bir kap mama, bir kap su koymak şart. Hepimiz buna destek olacağız” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.