DOLAR 32,4001 0.09%
EURO 34,8302 0.02%
ALTIN 2.401,970,23
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19308624,24%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

E-fatura için son tarih 1 Temmuz  

E-fatura için son tarih 1 Temmuz  

ABONE OL
16 Mayıs 2023 12:31
E-fatura için son tarih 1 Temmuz  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, yıllık cirosu 3 milyonu aşan esnafların e-Faturaya geçiş için son tarihin 1 Temmuz olduğunu hatırlatarak cezai işleme maruz kalmamaları konusunda uyardı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından KolaySoft Teknoloji arasında imzalanan protokol gereği esnaflar 1 Temmuz’da itibaren e-Belge, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM, e-Defter vb kullanıma geçecek. Geçmeyen esnaflar ise cezayla karşı karşıya kalacak.

“ESNAFLAR 1 TEMMUZ’DA E-FATURA YA GEÇECEK”

E-fatura Türkiye’nin gündemine yeni gelmedi. Ben mesela örneğin 2017’den beri e-Fatura kapsamındaydı. Kademeli olarak ciro 5 milyondu. 5 milyonu olanlar geçti şimdi herhalde 3 milyonu aşanlar 1 Temmuz itibariyle e-faturaya geçecek, geçmeyenin tabiki yasalara göre cezai müeyyidesi var. Onun için eğer ki yıllık cirosu 3 milyonu aşan esnaf arkadaşlar varsa o tarih itibariyle cezai işleme tabi tutulur. Gerçi onların muhasebecileri onları bilgilendirir. Yoksa esnaf onu takip etme şansı da bana göre yok. Ama muhasebeciler bilgilendir geçerler. Geçmeyenler sonucuna katlanır” dedi.

“E-FATURA DEVLETİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

E faturanın işlevinden bahseden Cingöz “e-Fatura işleri biraz daha zorlaştırıyor. Niye? Çünkü e-Faturayı kestiğin zaman önce gelir idaresi başkanlığına giriyor Ankara’ya. Ondan sonra kesmiş olduğum firmaya oradan geliyor. Ve 7 gün içerisinde kesmiş olduğu faturayı karşı taraf kabul etmek zorunda, kabul etmezse de reddetmek zorunda. Eğer ki reddetmiyorsa 7 gün içerisinde, fatura yasalaşmış oluyor. Örneğin ben sana sahte fatura düzenledim. 7 gün içinde reddetmezsen o fatura kesinleşmiş oluyor ve ben icra yoluyla da sizden o parayı tahsil ederim. E-faturaların esnafı için iyi tarafı yok ama devlet için her halde var ki devlet onu çıkardı” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.