DOLAR 32,4366 -0.16%
EURO 34,7331 -0.71%
ALTIN 2.437,650,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2078357-0,89%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eczacılık Fakültesi kep attı

Eczacılık Fakültesi kep attı

ABONE OL
24 Haziran 2022 11:46
Eczacılık Fakültesi kep attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, düzenlediği törenle genç eczacıları meslek hayatlarına uğurladı. Törende eczacılık andını okuyup cübbe giyen genç mezunlar, mesleğe ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadı. 67 öğrencinin diploma aldığı mezuniyet töreninde aileler de öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, İstanbul Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Turgay Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri ile meslek kurulu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, üniversite tanıtım filminin izlenmesinin ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi sunuldu. Törende mezun öğrenciler adına konuşan Eczacılık Fakültesi birincisi Esma Çevik, mezun olmanın sevincini ve hüznünü aynı anda yaşadıklarını ifade etti.

Törende konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, fakülte olarak her daim farkındalık yaratan ve mesleklerini en iyi şekilde icra edecek gençler yetiştirmek amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise öğrencilere asıl serüven ve yolculuklarının yeni başladığını belirterek, eğitim süresince gösterdikleri gayret ve azmin çok daha fazlasını mesleklerini icra ederken göstereceklerine inandığını söyledi.

Törende ardından Eczacılık Fakültesi bünyesinde 2020-2021 yıllarında Web of Science kapsamında yayınladıkları makale sayıları ile birinci olan akademisyenlere plaketleri takdim edildi. Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Fatma Kaynak Onurdağ ile Doç. Dr. Suzan Ökten, yayın başarı plaket ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nun elinden aldı.

Törende ayrıca, katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlarda ses getiren ve ödüller alan Eczacılık Fakültesi öğrencilerine teşekkür belgeleri verildi. Trakya Üniversitesini katıldıkları her platformda başarıyla temsil eden öğrenciler, teşekkür belgelerini hocalarından almanın gururunu yaşadı.

Tören, dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyelerinin takdim edilmesiyle devam etti. Fakülteyi birincilikle tamamlayan Esma Çevik, dönem ikincisi Nazmie Yusein Myumyun ve dönem üçüncüsü Rabia Serap Arabacı’ya plaketleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile fakülte öğretim üyeleri tarafından verildi.

Plaket takdiminin ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve meslek andının okunması ile tören son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.