DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20279354,81%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eczanelerde karınca ilaçlarına yoğun talep

Eczanelerde karınca ilaçlarına yoğun talep

ABONE OL
1 Ağustos 2023 10:24
Eczanelerde karınca ilaçlarına yoğun talep
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl Edirne’nin dört bir yanında evlerde karınca yoğunluğunun olduğunu söyleyen Eczacı Şükrü Ciravoğlu, bunun eczanede çok fazla satılan karınca ilaçlarıyla daha net anlaşıldığını belirtti.

Yaz ayı gelmesiyle birlikte vatandaşların evlerini de karıncalar sardı. Özellikle sıcakların iyiden iyiye hissedildiği şu günlerde, Edirneliler evlerinde oluşan yoğun karınca görüntülerinden şikayetçi. Vatandaşlar bitkisel her yolu denese de yine de kurtulamadığı karıncalar yüzünden bezmiş durumda. Bu yıl karıncaların her zamankinden daha çok görüldüğünü söyleyen Eczacı Şükrü Ciravoğlu, öncelikle ortalıkta yiyecek bırakılmaması, karıncaların geldiği noktaların tıkanması ve ardından karınca ilaçları kullanılması gerektiğini söyledi.

 “BU SENE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA KARINCA GÖRÜLÜYOR”

Vatandaşların en başta karınca olmak üzere diğer böceklerle de mücadele ettiğini, eczanedeki karınca ilaçlarının satışından da anlaşıldığını vurgulayan Eczacı Şükrü Ciravoğlu “Karınca ve diğer böceklerin yaz ayları nedeniyle çok miktarda görüme başladığını satılan ilaçlardan bu konudaki ürünlerden anlıyoruz. Evlerde çok fazla miktarda var, doğal bunlar her sene olur ama bu sene her zamankinden biraz daha fazla olduğunu görüyoruz vatandaşın taleplerinden. Tabi önlemek için açıkta bırakılan yiyecekler nedeniyle böcek ve karıncaların ulaşmaları söz konusu. Ama bunun dışında önlem almak için doğal olarak evlere girebilecekleri yerleri tıkamak doğrusu. Ama hiçbir şey olamıyorsa son çözüm olarak da bu konuda ürünler var, karınca granülleri var, jeller var. Bunlar sıkılarak uzaklaştırıcı ya da öldürücü ilaçlarla vatandaş kurtulmaya çalışıyor” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.