Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 290 öğrencinin mezun olduğu törende büyük sevinç yaşandı.
Tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisiyle başladı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, törende yaptığı konuşmada, mezun öğrencilere seslenerek mezuniyet sonrasında hangi görevde bulunurlarsa bulunsunlar vicdan terazisini ve merhamet ölçüsünü hiçbir zaman terk etmemeleri gerektiğini söyledi. Mezunları tebrik eden Hatipler, öğrencilerden attıkları her adımda Türkiye sevgisini unutmamalarını ve ülkeye karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini istedi. Kendine güvenin önemine de dikkat çeken Hatipler, mezunların hangi işi yaparlarsa yapsınlar özgüvenlerini kaybetmemeleri gerektiğini vurguladı.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli ise edebiyat fakültelerinin yalnızca bilgi aktaran kurumlar değil; düşünmeyi, sorgulamayı ve insanı anlamayı öğreten bilim yuvaları olduğunu ifade etti. Gürgendereli, mezun öğrencilerin yaşamlarının bundan sonraki döneminde ailelerine, üniversitelerine ve ülkelerine karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden bireyler olmalarını temenni etti.
Fakülte birincisi Mehmet Halim Kahraman da Trakya Üniversitesinde geçirdiği dört yılın yalnızca akademik bir eğitim süreci olmadığını, aynı zamanda güçlü bir aidiyet duygusu ve güzel hatıralarla dolu bir dönem olduğunu ifade etti.
Törende ayrıca, 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında hazırladıkları projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenen İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğrencileri lisans öğrencisi katılımlı araştırma projesi kapsamında yürüttükleri çalışmaları Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğrencileri ve akademik danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Harika Karavin Yüce’ye teşekkür belgeleri verildi.
Ardından fakülteyi dereceyle tamamlayan öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi. Tören, mezun öğrencilerin meslek andını okuması ve kep atmasıyla sona erdi.
Törene; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Mustafa Tan ve Prof. Dr. Sedat Üstündağ, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Haber Merkezi
GÜNCEL
20 Haziran 2026GÜNCEL
20 Haziran 2026GÜNCEL
20 Haziran 2026GÜNCEL
20 Haziran 2026GÜNCEL
20 Haziran 2026GÜNCEL
20 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
20 Haziran 2026