DOLAR 32,3402 0.27%
EURO 35,1387 -0.02%
ALTIN 2.308,661,38
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22852382,30%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne, 51 il içinde ikinci sırada yer aldı

Edirne, 51 il içinde ikinci sırada yer aldı

ABONE OL
22 Ekim 2022 11:21
Edirne, 51 il içinde ikinci sırada yer aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne, İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma Ölçümünde 51 il belediyesi içinde ikinci oldu. İnsanı Gelişme Vakfı’nın tarafından online olarak düzenlenen ödül törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın video mesajı ile katıldı. Gürkan, tören sırasında yayınlanan video mesajında “51 il arasında ikinci olmak, bizim sorumluluklarımızı daha da artırıyor. Bu sorumluluklar çerçevesinde hemşehrilerimizin daha konforlu bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için her türlü çalışmayı yapmaya ve bu uğurda mücadele etmeye devam ediyoruz, gelecekte de edeceğiz” dedi.

Online olarak düzenlenen İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma Lansman ve Ödül Töreni’nin sunuculuğunu ise İNGEV Direktörü Berk Çöker, yaptı.  İGE/SKA İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma Ölçümünün eşitsizliklerin azaltılması, güvenli şehir, insana yakışan iş ve ekonomik büyüme, nitelikli eğitim, sağlık ve kaliteli yaşam, sanayi yenilikçilik ve altyapı, toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, sürdürülebilir çevre ve enerji olmak üzere 9 alt kategoride 519 göstergenin dikkate alınarak, yapıldığını ve Büyükşehir ve İl belediyelerinde başarılı olan yerel yönetimlerin belirlendiğini söyledi. 30 büyükşehir, 51 il ve 200 ilçeyi kapsayan ölçüm, aynı zamanda Türkiye’de alanındaki en büyük veri toplama ve analiz etme çalışması.

İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma Ölçümü’nünde Büyükşehirler de İstanbul birinci, Ankara ikinci, Antalya ise 3. oldu. İl Belediyeler de ise Çanakkale birinci, Edirne İkinci, Isparta ise üçüncü sırada yer aldı.

Programda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın video mesajı yayınlandı. Gürkan, video mesajında şu ifadelerine yer verdi:

“İnsanı Gelişme Vakfı tarafından her yıl verilen İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınmada İller arasındaki ödüle bu yıl Edirne ve Edirne Belediyesi olarak layık görüldük. Öncelikle bizi bu ödüle layık gören vakıf yöneticilerine tüm Edirne halkı adına teşekkür ediyorum. 8 bin 300 yıllık tarihi ile 5 farklı medeniyete ev sahipliği yapan Edirne, tarihin kadim şehirlerinden birisi. Osmanlı’nın beylikten devlete, devletten bir dünya imparatorluğuna döndüğü şehir Edirne. Bu bağlamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin de batıdaki serhat şehri, serhat ili. Edirneliler tüm yaşamları boyunca “Yaradılanı severiz yaratan da ötürü” anlayışı ile birbirini kucaklamış, insanlar arasında din, dil, ırk, mezhep, inanç ve siyasi görüş ayrımı yapmamış bir insan topluluğu. Edirne’de doğmuş, Edirne’de büyümüş ve Edirne’de tahta çıkarak İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in de şehri Edirne. Fatih Sultan Mehmet’in “İnsanlara dinin ne, namazın var mı, oruç tutuyor musun?” gibi Allah’ın soracağı sorular sormayacaksınız! İnsanlara “aç mısın, ne ihtiyacın var, bir sorunun var mı?” gibi kulun kula soracağı sorular soracaksınız” anlayışının yaşadığı ve halen egemen olduğu bir kent Edirne. Bu bağlamda İnsanı Gelişme Vakfı tarafından verilen bu ödül bizim için çok kıymetli, çok anlamlı, çok değerli… 51 il arasında ikinci olmak, bizim sorumluluklarımızı daha da artırıyor. Bu sorumluluklar çerçevesinde hemşehrilerimizin daha konforlu bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için her türlü çalışmayı yapmaya ve bu uğurda mücadele etmeye devam ediyoruz, gelecekte de edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.