DOLAR 32,5959 0.35%
EURO 34,8154 0.2%
ALTIN 2.508,190,97
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21005461,76%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Aziz Georgi Kilisesi Rahibi Çıkırık’a, devlet nişanı

Edirne Aziz Georgi Kilisesi Rahibi Çıkırık’a, devlet nişanı

ABONE OL
17 Şubat 2023 11:14
Edirne Aziz Georgi Kilisesi Rahibi Çıkırık’a, devlet nişanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, aralarında Edirne’deki Aziz Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık’ın da bulunduğu bilim, kültür, eğitim ve tıp alanında altı Bulgar’a devlet nişanı verdi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 14 Şubat’ta Aziz Kiril ve Metodiy Günü nedeniyle kültür, eğitim ve tıp alanında 6 kişiye ödül verilmesi tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Radev ödül alanları kabul etti. Törende, Edirnelilerin yakından tanıdığı Aziz Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık ödülünü Cumhurbaşkanı Radev’in elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Radev, törenle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 3 Mart Ulusal Günü arifesinde, çalışmalarıyla Bulgaristan halkının refahına katkıda bulunanlara ödüllerini sunmaktan mutluluk duyduğunu aktardı. Radev paylaşımında, “3 Mart Ulusal Günü arifesinde, çalışmalarıyla Bulgaristan halkının refahına katkıda bulunan altı bilim, kültür, eğitim ve tıp şahsiyetine devlet ödüllerini sunmak benim için bir onurdur. Her biri misyonunu sorumlulukla yerine getiriyor ve hayatlarını bilim ve eğitime, maneviyat ve kültüre, teknolojik transfer ve inovasyondaki yükselişe veya insan sağlığının korunmasına yönelik keşiflere adamış olarak, hepsi ortak bir hedef ve istikamette birleşiyor – Bulgaristan’ın ilerlemesi. Müh. Todor Toshev, Ivo Papazov – Ibryama, Petar Goranov, Peder Alexander Chakarak, Prof. Diana Petkova ve Prof. Dr. Dimitar Dimitrakov’u tebrik ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.