DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20652170,98%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne buz kesti

Edirne buz kesti

Edirne Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kentte hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. Termometrelerin eksi 2 dereceyi gösterdiği kentte, sokaklarda park halinde olan araçların camlarının buz tuttuğu, kimi aracın ise üzerinde kar birikintileri oluştuğu görüldü.

ABONE OL
9 Ocak 2024 17:32
Edirne buz kesti
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu raporunda belirttiği soğuk hava dalgası ve kar yağışı Balkanlardan girerek Edirne’de etkisini gösterdi. Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşerek Serhat Şehri Edirne’de termometreler eksi 2 dereceyi gösterdi.

Sabah saatlerinde işe gitmek için kalkan Edirneliler buz gibi bir havayla karşılaştı. Sokaklarda park halinde olan araçların camları buz tuttuğu, kimi aracın üzerinde kar birikintileri oluştuğu görüldü.

Parkların ve işlek caddelerin boş kaldığı kent genelinde, vatandaşların AVM, kapalı çarşı ve pasajlarda vakit geçirdiği görüldü. Edirne’nin Keşan ilçesinde ise sabah saatlerinden itibaren soğuk hava ile beraber yoğun kar yağışı gerçekleşti. Keşan Belediyesi tarafından tuzlama çalışmaları yapılarak belediye ekiplerince ilçe genelinde karla mücadelede sıkı tedbir alındı.

“10 OCAK TRAKYA’DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR”

Meteoroloji verilerine göre 10 Ocak’tan itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte yağışların yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre salı gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, yağmur, zamanla Trakya’da ve İstanbul’da karla karışık yağmur görüleceği ifade edildi.

Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesinde bugünden itibaren 5 gün hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında kalacağı, gün içinde hissedilen sıcaklıkların 5 gün boyunca, 0 derece ile 5 derece arasında değişeceği uyarısı yapılırken, vatandaşların ve sürücülerin ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.