İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalarla, Edirne’nin de aralarında bulunduğu 50 ilde FETÖ’ye yönelik son 1 ayda düzenlenen operasyonlarda 286 şüpheli yakalandı. 154’ü tutuklanırken, 79’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet birimlerinin koordineli çalışmaları sonucu yürütülen operasyonlarda, örgütün güncel, finans ve mahrem yapılanmalarına ağır darbe indirildi.
Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde yürütüldü.
“EDİRNE DAHİL 50 İLDE FETÖ’YE BASKIN”
Operasyonlar; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Zonguldak’ta gerçekleştirildi.
“ÖRGÜTÜN MAHREM YAPILANMALARI VE İLETİŞİMLERİ”
Yakalanan şüphelilerin, terör örgütünün “güncel yapılanması, finans yapılanması, askeri mahrem yapılanması ve mahrem yapılanması” içinde faaliyet yürüttükleri belirlendi. Ayrıca, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları ve ankesörlü telefonlarla örgüt içi iletişim kurdukları tespit edildi.
“EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Operasyonlarda, FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adları geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişiler de yakalandı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026