Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin taş kırma ünitesinde bir cihazın kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangın söndürme sistemi ve itfaiyenin hızlı müdahalesi ile yangın büyümeden kısa sürede söndürüldü.
Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin zemin katında bulunan Üroloji polikliniğinde bulunan taş kırma ünitesinde bir cihaz kısa devre yaparak alev aldı. Bu sırada hastane çalışanları poliklinikteki hastaları tahliye etti. Haber verilmesi üzerine itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri de hastaneye sevk edildi. Hastanenin yangın söndürme sistemi devre girerken itfaiyede kısa sürede yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü.

Vali Yunus Sezer, olayın hemen ardından hastaneye gelerek İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım’dan bilgi aldı.
Vali Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada hastanenin diğer bölümlerinde etkileyen bir dururum söz konusu olmadığını hastanenin yangın söndürme sisteminin devreye girdiğini ve itfaiyenin de kısa sürede müdahalede bulunması ile yangının kısa sürede söndürüldüğünü söyledi.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
20 Temmuz 2026