DOLAR 32,5841 0.28%
EURO 34,7540 -0.01%
ALTIN 2.488,500,18
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20508362,69%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirne halkını yolda bırakmayız”

“Edirne halkını yolda bırakmayız”

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:05
“Edirne halkını yolda bırakmayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ulaşım Kooperatifi Başkanı Aytaç Dilci, şehir içi ulaşımda tekel olmuş bir kooperatifin, milyonlarca yolcu taşımasına rağmen 10 aylık bir sürede mazot alamayacak hale gelmiş olmasının kendisine ve halka da inandırıcı gelmediğini belirterek, “Edirne halkı sahipsiz değildir. Yolda bırakılamaz. Halkımızın yollarda bırakılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

ETUS Başkanı Hakan Giyik’in önceki gün düzenlendiği basın toplantısında araçlarına mazot alamayacak duruma geldiklerini ve ETUS araçlarının yolda kalabileceği açıklamasına Edirne Ulaşım Kooperatifi Yöneticisi Aytaç Dilci’den cevap geldi.

 “MAZOTLARININ BİTEBİLECEĞİNİ DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM”

Edirne’nin diğer Şehiriçi Ulaşım Kooperatifi olan “Edirne Ulaşım Kooperatifi” yöneticisi Aytaç Dilci, pandemi sebebiyle Whatsapp aracılığıyla basın açıklaması yaptı.

Önceki gün ETUS Başkanı Hakan Giyik’in yaptığı basın toplantına değinen Dilci, ETUS araçlarının yolda mazotlarının bitebileceğini duyunca çok şaşırdığını belirterek, “ETUS/Serhat Birlik Başkanı Hakan Giyik’in yapmış olduğu basın açıklamasını yerel basında okudum. Şehrimizde tekel oluşturmuş, istediği an, istediği kadar zam alan, istediği an güzergah değiştiren, Edirne Belediye Meclisinde 5 üyesi bulunan, Belediye Trafik Komisyonu, Edirne Şoförler Odasını, Edirne Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifini elinde tutan ve yöneten, 2016 – 2017 – 2018 yıllarında toplam 53 milyon yolcu taşımış bir kooperatif başkanından ETUS / Serhat Birlik araçlarının yolda mazotlarının bitebileceğini duyunca çok şaşırdım” dedi.

“BECERİSİZLİKLERİNİ ÖRTME ÇABASI”

Dilci, “Yaklaşık 10 yıldan beri şehir içi ulaşımda tekel olmuş bir kooperatifin, milyonlarca yolcu taşımasına rağmen, sadece 10 aydır bütün ülkemizi ve özellikle esnafımızı da etkileyen pandemi sebebiyle mazot alamayacak hale geldiğini, bu işe uzun yıllar harcamış biri olarak bana ve açıklamaya yapılan yorumlara bakıldığında, halkımıza da inandırıcı gelmemiştir. Sıkıntılar olduğu tabi ki doğrudur ancak 2 yıldır kooperatif üyelerine hiçbir ödeme yapmamış, 5 yılda topladığı 16 milyar lira kazancı kayıtlara girmeyen, nerede olduğu bilinmeyen bir kooperatifin, tüm olumsuzlukları bu pandemiye bağlaması sadece ve sadece kendi beceriksizliklerini örtme çabasıdır” dedi.

“EDİRNE HALKI SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

ETUS / Serhat Birlik’teki maddi sorunların tamamının pandemi öncesi var olan ve yaşanan sorunlar olduğunu belirten Dilci, “Yolda mazot bitmesi veya kontak kapatma ile kimi korkutmaya veya kime blöf yapmaya çalıştıklarını bilemiyorum ama bu işe, toplu taşıma işini yapma veya yaptırma sorumluluğu sebebiyle, Edirne Belediyesi’nin bir an önce el atması gerekmektedir. Edirne Halkı sahipsiz değildir. Yollarda bırakılacak, duraklarda bekletilecek kadar sahipsiz, hiç değildir” dedi.

“HALKIMIZIN YOLLARDA BIRAKILMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Edirne Ulaşım Kooperatifi’ne bağlı araçların her zaman çalışmaya devam edeceğini ve mazotunun da olduğunu belirten Dilci, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ne mazot, ne de başka her hangi bir yardım talebimiz de bulunmamaktadır. Edirne Belediyesi’nin, güzergahlarımızı iptal etmesine, her türlü baskısına, kısıtlama ve yıldırma çabalarına rağmen, yasal hatlarımızı ETUS / Serhat Birlik yöneticilerinin üyesi olduğu Belediye Meclisinin, usulsüz kararları ile elimizden alınmasına rağmen, halkımızın yollarda bırakılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“KAPILARIMIZ EDİRNE’YE HİZMET ETMEK İSTEYEN HER MİNİBÜS ESNAFINA AÇIK”

Kapılarının Edirne’ye hizmet etmek isteyen her minibüs esnafına açık olduğunu belirten Dilci, “Son olarak şunu da, belirtmek isterim ki, ETUS / Serhat Birlik’e üye olan M plaka minibüs esnafı arkadaşlar, kooperatifinizin yönetimi araçları çalıştıramıyor. Mazot koyamıyor. Bunu dün kendileri kamu önünde itiraf etti. Eğer, şoför çalıştıramıyorlar, mazot koyamıyorlarsa, sizin elinizi taşın altına koyacağınızı, kooperatifinizin yönetimine rağmen, Edirne Halkını yolda bırakmayacağınızı ve araçlarınızın üstüne binerek bu görevi yapacağınızı biliyorum. Bizler, Edirne Ulaşım Kooperatifi olarak, her koşulda Edirne Halkına hizmet vermeye devam edeceğimize gururla söz veriyoruz. Kendi aracında çalışmak isteyen her arkadaşımızı da birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Kapımız Edirne’ye hizmet etmek isteyen her minibüs esnafına açıktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.