Edirne İl Özel İdaresi, vatandaşları ve muhtarları dolandırıcılığa karşı uyardı. İdare kurumun adını ve yöneticilerin isimleri kullanılarak “bağış” ve “yardım” adı altında para taleplerine itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.
Edirne İl Özel İdaresi, kurumun adı ve üst düzey yöneticilerinin isimlerinin kullanılarak vatandaşlardan para talep edildiğine dair ihbarlar üzerine duyuru yaptı.
Kurumsal kimlik ve üst düzey yöneticilerin isimleriyle bazı muhtar ve vatandaşların telefonla arandığını belirten idare, bu kişilerin “bağış” ve “yardım” adı altında para talep ettiğini aktardı.
Açıklamada, İl Özel İdaresi’nin böyle bir uygulamasının olmadığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:
“Dolandırıcılık yöntemi olduğunu değerlendirdiğimiz bu ve benzeri taleplere kesinlikle itibar edilmemelidir. Vatandaşlarımızın böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ivedilikle Edirne İl Özel İdaresine bilgi vermeleri önemle rica olunur.”
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).