DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20657560,91%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne İMECE yardımlarla büyümeye devam ediyor

Edirne İMECE yardımlarla büyümeye devam ediyor

ABONE OL
8 Eylül 2023 10:30
Edirne İMECE yardımlarla büyümeye devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi’nin 2020 yılının Nisan ayında dijital bir uygulama üzerinden kurduğu Edirne İMECE yardımlarla büyümeye devam ediyor. Edirne İMECE’ye başvuruda bulunan hiç kimsenin yatağa aç girmediğini ve yardımların 28 bin kayıtlı haneye ulaştırıldığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne İMECE ile kocaman bir aile olduk. Teşekkürler Edirne’m” dedi.

Edirne Belediyesi, pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntıları bir nebzede olsa ortadan kaldırabilmek, ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek ve ihtiyaç sahipleri ile bağışçıları bir araya getirebilmek için dijital bir platform olan Edirne İMECE’yi hayata geçirmişti. Küçük bir odada toplanan yardımlar, Edirnelilerin desteği ile daha da büyüdü. Edirne İMECE aracılığıyla temel gıda, temizlik, kıyafet, bebek maması, bebek bezi ve kedi, köpek mamasına kadar çok sayıda malzeme ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

Edirne İMECE’nin sadece kentte yaşayan insanlara değil 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden zarar gören vatandaşlara da umut oldu. Edirne İMECE çatısı altında Edirnelilerden toplanan bağışlar, 27 TIR ile deprem bölgesine ulaştırılmıştı.

15 Nisan 2020 tarihinde Edirne İMECE uygulamasının hizmete girdiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Alan elin veren eli görmediği bir sistemle hayata geçirdiğimiz Edirne İMECE’den, Edirne İMECE’ye kayıt olan 28 bin hane yararlanıyor. 3 yıl içerisinde toplam 209 bin 567 gıda kolisi desteğinde bulunuldu. Gıda kolilerinin yanı sıra temizlik, kıyafet, bebek maması, bebek bezi ve kedi, köpek mamasına kadar çok sayıda malzeme ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Okul kıyafeti, okul çantası ve kırtasiye malzemelerimizle de okula giden çocuklarımıza destek veriyoruz” diye konuştu.

Edirne İMECE çatısı altında 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin hemen ardından yardım kampanyası başlattıklarını ve bu yardım kampanyasına da Edirnelilerin büyük bir duyarlılık gösterdiklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirneliler, yardımlarını 27 yardım TIR’ı ile deprem bölgesine gönderdik. Ve hemen ardından deprem bölgesinden gelen ve Edirne’mizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımız için bir sosyal market kurduk.  Depremzede ailelerimizi de mevcut İMECE sistemine dâhil ederek, gıda, giysi, bebek bezi, bebek maması gibi tüm ihtiyaçlarını yardımlarınızla destekliyoruz” diye konuştu.

Edirne İMECE’nin bağışlarla büyümeye devam ettiğini belirten Gürkan, “Edirne’ye bir sözümüz var, ‘Hiç kimse yatağa aç girmeyecek’ Edirne’de hiç kimsenin yatağa aç girmemesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Edirne İMECE ile kocaman bir aile olduk. Teşekkürler Edirne’m. Hep birlikte gönüllere dokunmaya, yaraları sarmaya, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz” dedi

İhtiyaç sahipleri ve bağışçılar, telefonlarına Google Play veya App Store üzerinden indirdikleri aplikasyon ile İmece Platformundan yararlanabilir; bağış veya yardım talebinde bulunabilirler. Vatandaşlar aynı zamanda 444 25 22 numaralı hattı arayarak da Edirne İMECE’ye ulaşabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.