DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20747881,43%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Lisesi, TÜ’de konuşuldu

Edirne Lisesi, TÜ’de konuşuldu

ABONE OL
3 Haziran 2023 11:03
Edirne Lisesi, TÜ’de konuşuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesinde (TÜ), Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği (ELYD) Başkanı Atıl Erman’ın katılımıyla “Edirne Lisesi” konulu konferans gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Edirne Lisesi başlıklı konferansa konuşmacı olarak Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği (ELYD) Başkanı Atıl Erman katıldı.

Konferans açılışında konuşan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurten Çetin, Atıl Erman’ın, Edirne Lisesi için önemli olduğunu ve katılımından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Edirne Lisesinin, 160 yılı aşkın bir tarihe, köklü birikime ve geleneklere sahip olduğunu belirten Atıl Erman, “Edirne Lisesi’nden mezun olanların kurduğu iki sivil toplum kuruluşu var. Biri Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği, diğeri ise Edirne Lisesi Eğitim Vakfı. Bu kuruluşlar önce camiaya sonra okula ve bu şehre hizmet etmeyi bir amaç edinmiştir. Biz kendimizi Edirne’ye görevli sayıyoruz. Çünkü biz Edirne’ye borçluyuz. Edirne Lisesine borçluyuz. Bizi o yetiştirdi.” dedi.

Atıl Erman konferansta “Edirne Lisesi”, “Edirne Lisesinin Trakya Üniversitesi ile İlişkileri” ve “Edirne Lisesi ve Kampüs Gelişim Projesi” olmak üzere konuşmasını üç başlık altında gerçekleştirdi. Edirne Lisesinin tarihçesi hakkında detaylı bilgi veren Atıl Erman, Edirne Lisesinin ilk rüştiye olarak açıldığını ifade ederek, süreç içerisinde Edirne İdadisi, Edirne Sultanisi, Edirne Erkek Lisesi ve son olarak da Edirne Lisesi adını aldığını söyledi. Edirne Lisesinin her alanda önemli değerler yetiştirdiğini belirten Atıl Erman, liseden bakanlar, milletvekilleri, valiler, rektörler, belediye başkanları, diplomatlar, general ve amiraller, girişimci ve iş adamları, gazeteci ve yazarlar, milli sporcular çıktığına vurgu yaparak, Edirne Lisesi mezunu önemli değerlerden birisinin de Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olduğunu vurguladı.

Erman, Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği ve Edirne Lisesi Eğitim Vakfının çalışmaları ve faaliyetleri ile birlikte Trakya Üniversitesinin kuruluşu hakkında da bilgiler verdi.

Konuşmasının sonunda ise Edirne Lisesi ve kampüsü gelişim projesine ilişkin bilgi veren Atıl Erman, bu projenin gerçekleştirilmesi için yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Lisesinin öğrenim hayatında ve sonrasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Trakya Üniversitesi ile Edirne Lisesi arasındaki bu güçlü birlik ve beraberlik her daim devam edecek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.